Tgrt Haber

İngiltere Başbakanı Sunak'tan faiz açıklaması!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
01 Ekim 2023 16:34 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 16:38
İngiltere Başbakanı Sunak'tan faiz açıklaması!

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak faizler hakkında önemli açıklamalar yaparak enflasyon ne kadar çabuk düşürülürse kendileri için o kadar iyi olacağını belirtti.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak​ Muhafazakârların yıllık konferansı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Sunak, önceliklerini açıklarken hükümetin enflasyonu düşürme konusunda "iyi ilerleme" kaydettiğini söyledi.

ENFLASYONUN YÜZDE 5’E DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Bloomberg’te yer alan habere göre, İngiltere'de enflasyon​ oranının yılsonuna kadar Ocak ayındaki seviyenin yarısı olan yaklaşık yüzde 5'e düşmesi bekleniyor ve bu hedefe ulaşılması Sunak'ın yılbaşında ortaya koyduğu beş temel vaadinden birini yerine getirmesi anlamına gelecek.

BBC'ye konuşan Sunak, "Enflasyon insanları daha yoksul hissettiriyor, enflasyonu ne kadar çabuk düşürürsek o kadar iyi, bu yüzden doğru öncelik bu ve iyi bir ilerleme kaydediyoruz" dedi.

Kaynak: Bloomberg HT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...