Tgrt Haber

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
01 Ağustos 2024 11:21 - Güncelleme : 01 Ağustos 2024 14:08
İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Piyasalar, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) bugün açıklayacağı faiz kararını yakından takip ediyor. Merkez Bankası son yedi toplantıda politika faizini %yüzde 5,25'te sabit tutmuştu. Yatırımcılar bu hafta potansiyel 25 baz puanlık bir faiz indirimini destekliyordu. İngiltere Merkez Bankası, beklentilere paralel olarak gösterge faiz oranını 25 baz puan indirerek, yüzde 5,00 seviyesine çekti. Brezilya Merkez Bankası ise faizde değişiklik yapmadı.

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Piyasa, fiyatlaması çeyrek puanlık bir indirim için yüzde  63 olasılık sinyali vermişti. İngiltere Merkez Bankası, beklentilere paralel olarak gösterge faiz oranını 25 baz puan indirerek, yüzde 5,00 seviyesine çekti.

GÖZLER İNGİLTERE MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDA

Küresel piyasalarda gözler bugün İngiltere Merkez Bankasının açıklayacağı faiz kararına çevrilmişti. Beklenen karar geldi.

Bu hafta Fed​'in faiz kararı​ ve Fed Başkanı Jerome Powell​'ın sözle yönlendirmeleri yakından takip edildi. Fed, politika faizini 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. 

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını verecek - 1. Resim

Fed’in ardından İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz kararı bekleniyor.  BoE faiz kararını TSİ 14.00’te piyasayla paylaştı.

İngiltere Merkez Bankası, beklentilere paralel olarak gösterge faiz oranını 25 baz puan indirerek, yüzde 5,00 seviyesine çekti.

Enflasyon hala devam ederken, BoE Baş Ekonomisti Huw Pill, bankanın faiz oranlarını düşürme kararına yaklaştığını, ancak hizmet fiyat enflasyonu ve ücret artışının endişe verici derecede yüksek kaldığını savunmuştu.

Pill, Haziran ayında meslektaşlarının çoğunluğuna katılarak faiz oranlarını yüzde 5,25'te tutma yönünde oy kullanmıştı.

Meslektaşı Catherine Mann, İngiltere ekonomisindeki güçlü fiyat baskısını vurgulayarak, Ağustos ayında faiz oranı indirimini desteklemesinin pek olası olmadığını ifade etmişti.

İngiltere Merkez Bankası, beklentilere paralel olarak gösterge faiz oranını 25 baz puan indirerek, yüzde 5,00 seviyesine çekti.

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını verecek - 2. Resim

BREZİLYA MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTTU

Brezilya Merkez Bankası, faizde değişiklik yapmadı.

BCB, Para Politikası Komitesi COPOM,  borç verme faiz (Selic) oranını yüzde 10,50 seviyesinde beklentiler doğrultusunda sabit bıraktı. 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...