Tgrt Haber

İngiltere'de enflasyon 3 yılın ardından ilk kez o hedefin altına düştü! Kasım ayında faiz indirimi kesinleşti

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
16 Ekim 2024 11:48 - Güncelleme : 16 Ekim 2024 14:08

Yeni verilere göre, İngiltere'de enflasyon geçen ay İngiltere Merkez Bankası'nın hedef oranının altına Nisan 2021'den bu yana ilk kez düştü. İngiltere'de enflasyon, üç yıl aradan sonra ilk kez İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) hedefinin altına düşerek yüzde 1,7'ye geriledi. Bu durum, para piyasalarında şok etkisi oluşturdu. Piyasalar, BoE'nin kasım ayı başında yapacağı toplantıda faiz oranlarında çeyrek puanlık indirim olasılığının yüzde 91 olduğunu gösterdi.

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) enflasyonunun Ağustos ayındaki yüzde 2,2 seviyesinden Eylül ayında yüzde 1,7'ye düştüğünü bildirdi.

Yavaşlamada petrol fiyatlarındaki sert düşüş ve uçak biletlerindeki düşüş etkili oldu.

Enflasyon​ beklentilerin altında kaldı, analistler ay için yüzde 1,9 tahmininde bulunmuştu.

İngiltere'de enflasyon 3 yılın ardından ilk kez o hedefin altına düştü! Kasım ayında faiz indirimi kesinleşti - 1. Resim

Eylül ayı​ rakamı, Hükümet tarafından gelecek yıl için bir dizi vergi ve harcama değişikliğine karar vermek için kullanılıyor ve bu, Birleşik Krallık'taki devlet yardımlarının gelecek yıl yüzde 1,7 oranında artacağını yansıtmış oldu. Ayrıca, üçlü kilitleme politikası nedeniyle devlet emekliliğinin gelecek nisan ayında yüzde 4,1 oranında artmasının beklendiği belirtildi.

KASIM AYINDA FAİZ İNDİRİMİ​ KESİNLEŞTİ

Enflasyondaki düşün ardından para piyasaları artık İngiltere Merkez Bankası'ndan çeyrek puanlık bir faiz indirimi olasılığının yüzde 91 olduğunu öngördü.

İngiltere'de enflasyon, üç yıl aradan sonra ilk kez İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) hedefinin altına düşerek %1,7'ye geriledi.

KONUT FİYATI AĞUSTOSTA YILLIK BAZDA ARTTI

Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatı ağustosta yıllık bazda yüzde 2,8 yükseldi.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisinin (ONS) verilerine göre, bu artışla, İngiltere'de ortalama konut fiyatı 310 bin sterlin olurken, Galler'de 223 bin ve İskoçya'da 200 bin sterline çıktı.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...