Tgrt Haber

İnternetten alışveriş arttı! Erkekler kadınlardan daha çok satın alıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
29 Ağustos 2023 17:34 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 17:40
İnternetten alışveriş arttı! Erkekler kadınlardan daha çok satın alıyor

Türk halkı internetten alışverişi çok sevdi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine bu yıl gerçekleştirilen e-Ticaret, geçen yıla göre yüzde 3,3 oranında artarak yüzde 49,5’e yükseldi. 2023 yılında alışveriş sitelerinden en çok giyim, ayakkabı ve aksesuar satın alındı.

TÜİK​, Hane halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırmasını açıkladı. Türk insanının internetten alışverişi ne kadar çok sevdiği ortaya çıktı.

Araştırmaya göre, e-ticaret​ alışverişleri, geçen yıla göre yüzde 3,3 oranında arttı. Geçen yıl yüzde 46,2 olan alışveriş oranı, bu yıl yüzde 49,5'e çıktı.

ERKEKLER​ İNTERNETTEN MAL VE HİZMET SATIN ALIYOR

İnternetten mal ya da hizmet satın alma oranının erkeklerde daha fazla olduğu da araştırmada ortaya çıktı.

Erkeklerde bu oran yüzde 52,4 olurken, kadınlarda yüzde 46,6 olarak gerçekleşti. 2023’ün ilk 3 ayında internetten mal veya hizmet satın alanlar yüzde 75,5'le en çok giyim, ayakkabı ve aksesuar satın aldı. Bunu, yüzde 47,6 ile yemek, yüzde 37,1 ile gıda ürünü, yüzde 32,2 ile kozmetik ürünler, yüzde 28,8 ile temizlik ve bakım ürünleri izledi.

Araştırma sonuçlarında, kadın ve erkeklerin satın alma tercihlerinin de farklı olduğu görüldü.

Erkekler yüzde 69,3'le internetten en çok giyim, ayakkabı ve aksesuar alışverişi yaptı. Erkekler, yüzde 48,9 oranında yemek, yüzde 37,2 oranında ise gıda ürünü satın aldı.

KADINLAR EN ÇOK GİYİM, AYAKKABI VE AKSESUAR ALDI

Kadınlar da yüzde 81,7 ile internetten en çok giyim, ayakkabı ve aksesuar satın aldı. Onu yüzde 46,4 ile kozmetik, güzellik ve sağlık ürünleri, yüzde 46,4 ile yemek siparişleri izledi

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...