Tgrt Haber

İş İnsanı Deniz Işın Coşkuner “Yeni ekonomi yönetiminden umutluyum”

15 Haziran 2023 15:04 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 15:37
İş İnsanı Deniz Işın Coşkuner “Yeni ekonomi yönetiminden umutluyum”

28 Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye'nin ekonomi yönetiminde önemli değişiklikler yaşandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda gerçekleştirilen devir teslim töreniyle birlikte Mehmet Şimşek​, görevi eski Bakan Nureddin Nebati​'den devraldı. Aynı zamanda, Şahap Kavcıoğlu​'nun yerine Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan​ getirildi ve Erkan, Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı oldu.

Bu değişikliklerle birlikte iş dünyasının önde gelen isimlerinden Deniz Işın Coşkuner, seçim sonrası ekonomi yönetimindeki revizyon hakkında açıklamalarda bulundu. Coşkuner, “Türkiye'nin ekonomik geleceğiyle ilgili umut dolu bir bakış açısına sahibim. Yeni ekonomi yönetiminden umutluyum. Umarım kısa sürede yüksek enfasyon ve TL’deki değer kaybına ilişkin radikal adımlar atılır.” Diye konuştu. 

Coşkuner, yeni ekonomi yönetiminden umutlu olduğunu belirterek, Türkiye'nin ekonomik açıdan daha güçlü bir pozisyona geçebileceğine inandığını dile getirdi. Yapılan değişikliklerin ülkenin ekonomik sorunlarına çözüm getireceği ve yeni fırsatlar sunacağına olan inancını vurgulayan Coşkuner, Türkiye'nin ekonomik istikrarını sağlamak için atılan adımları yakından takip ettiğini belirtti.

İş insanı Coşkuner, ekonomi yönetiminde yapılan revizyonun getirdiği değişikliklerin akılcı ekonomi politikalarına dönüş sinyalleri olduğunu söyledi. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasıyla birlikte rasyonel zemine dönme gerekliliğinin altını çizen Coşkuner, "Seçim öncesi oluşan seçim ekonomisine bir an önce son verilmeli ve realist uygulamalar hayata geçirilmeli. Yapısal reformlar için zaman kaybedilmemeli." ifadesiyle, ekonominin sağlıklı bir şekilde yönetilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. 

Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Hafize Gaye Erkan'ın da Türkiye'nin ekonomi yönetimindeki değişikliklerin bir parçası olduğunu da belirten Coşkuner, Erkan'ın Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olmasının çeşitlilik ve cinsiyet eşitliği açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...