Tgrt Haber

İşçi ve işveren gelir vergisi için harekete geçti! Erdoğan’a mektup: Asgari ücret brüt tutarının üstünde olsun

06 Ekim 2022 10:08 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 11:36
İşçi ve işveren gelir vergisi için harekete geçti! Erdoğan’a mektup: Asgari ücret brüt tutarının üstünde olsun

Son dakika haberi: Çalışanların gelir vergisinde düzenleme isteyen Türk-İş ve TİSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderdi. İşçi ve işveren kesimi maaştan yapılan gelir vergisi kesintisinin ilk basamağının asgari ücret brüt tutarının belirli bir miktar üstünde olmasını istedi.

Gelir vergisinin düzenlenmesi için işçi ve işveren tarafı harekete geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, mektup gönderdi.

Mektupta gelir vergisini tarifesinde düzenleme talep eden Türk-İş​ ve TİSK​, gelir vergisi​ ilk basamağının asgari ücret​ brüt tutarının belirli bir miktar üstünde olmasını istedi.

VERGİ DİLİMİ İŞÇİYİ NASIL ETKİLİYOR?

Gelir vergisi dilimi nedeniyle işçi konfederasyonları maaşlarda yaşanan ücret kaybına dikkat çekiyordu.

Örneğin; yılbaşında brüt maaşı 13.043 lira olan bir çalışanın Ocak’ta eline geçen net ücret 10.000 lira oluyor. Vergi dilimine girmesi nedeniyle çalışanın maaşı Aralık’ta 9.143 liraya düşüyor.

Nisan’da ikinci vergi dilimine girerek yüzde 15, Ağustos’ta ise üçüncü vergi dilimine girerek yüzde 27 vergi ödeyen çalışanın gelirinde yıllık 6 bin 949 lira ücret kaybı oluyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...