Tgrt Haber

İşçiler de vergi indirimi istiyor

09 Şubat 2017 02:22
İşçiler de vergi indirimi istiyor

TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye’de vergisini zamanında ve eksiksiz ödeyen kesimlerin başında çalışanların geldiğini belirterek, “Hükümetin vergisini düzenli ödeyenlere uygulayacağı yüzde 5’lik vergi indiriminden çalışanlar da yararlanmalıdır” dedi.

Atalay, en büyük adaletsizliklerin başında vergi konusunun geldiğini öne sürdü. Ücretli çalışanların, gelirine oranla toplumun en çok vergi veren kesimini oluşturduğunu belirten Atalay, bunun çalışanların sırtında büyük yük olduğunu dile getirdi. Tüm taleplerine rağmen hükümetin, çalışanların ödediği vergi oranlarını düşürmediğini anlatan Atalay, şöyle devam etti:  “Vergi alanında gerçek anlamda yapılacak bir reform ancak ücretliler aleyhine var olan çarpık yapının değiştirilmesiyle mümkündür. Öncelikle emek üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve verginin geniş kitlelere adil yansımasının sağlanması gerekmektedir. Bu ülkenin sağladığı kaynakları kullanarak gelir ve servet elde edenler, topluma karşı yükümlülüklerini yerine getirmelidir ve onların kazançları oranında vergi ödemeleri sağlanmalıdır.”

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...