Tgrt Haber

İşçilerin gelir vergisine düzenleme talebi: Hazine Bakanı ya duymuyor ya da görmüyor

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber, AA
22 Eylül 2022 18:21 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 18:32
İşçilerin gelir vergisine düzenleme talebi: Hazine Bakanı ya duymuyor ya da görmüyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin gelir vergisinde düzenleme istediklerini söyledi. Talebini bir de örnekle açıklayan Atalay, "10 bin lira ücret alan bir işçide, ocak ayında 630 lira vergi kesintisi yapılırken, eylül-ekim aylarında ücretinde 1900 liraya yakın kesinti yapılıyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil" dedi.

Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay​, Türk-İş​ Genel Merkezi'nde düzenlenen ‘Kadın Çalışmaları Toplantısı’nın açılışına katıldı. Ergün Atalay, burada yaptığı konuşmada işçilerin maaşından yapılan  gelir vergisi​ kesintisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışanlardan kesilen gelir vergisinin sorun olduğunu dile getiren Atalay, yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirterek sorunun çözülmesi için çağrıda bulundu.

ATALAY: HAZİNE BAKANI DUYMUYOR, GÖRMÜYOR

Vergi kesintisinin sürdürülebilir bir şey olmadığını ve işçiye ocak ayında verilen ücret aralık ayında da verilmesi gerektiğinin altını çizen Atalay, “Bu vergi konusunu anlatıyoruz ama Hazine Bakanı ya duymuyor ya görmüyor. Vergi konusu dayanılacak gibi değil buna bir çözüm bulmak lazım.” dedi.

İşçilerin gelir vergisine düzenleme talebi: Hazine Bakanı ya duymuyor ya da görmüyor

"İŞÇİ OCAKTA ALDIĞINI ARALIKTA DA ALMALI"

Atalay, çalışanlardan kesilen vergi sorununu bir örnek üzerinden de açıkladı.

“10 bin lira ücret alan bir işçide, ocak ayında 630 lira vergi kesintisi yapılırken eylül-ekim aylarında ücretinde 1900 liraya yakın kesinti yapılıyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bize ocak ayında verdiğinizi aralık ayında da verin"

"TAŞERON LAFI KÖKTEN ORTADAN KALKMALI"

Atalay’ın gündeminde taşeron işçiler ve emeklilikte yaşa takılanlar da vardı. Taşeron lafının kökten ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Atalay, “Ki bu mesele bir daha gündeme gelmesin. Burada içinizde EYT’li olanlar var mı bilmiyorum. Muhakkak vardır. EYT meselesinin de ülkenin gündeminden tamamen kaldırmak lazım.” dedi.

KADINLARA SENDİKA ÇAĞRISI

Kadınların da sendikalarda yer alması gerektiğine dikkat çeken Başkan Atalay, “Kadınlar, sendikalarda erkeklerin onlara fırsat vermesini beklememeli, önlerine çıkan fırsatları değerlendirerek sendikanın delegesi olmalı, kurullarına katılmalı, yönetime girmeli” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...