Tgrt Haber

Işıklı Gölü’nde rekor: Aynı anda bu kadar av ve avcı bir arada görülmedi!

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ekim 2023 14:11 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 14:17
Işıklı Gölü’nde rekor: Aynı anda bu kadar av ve avcı bir arada görülmedi!

Av mevsiminin başlamasıyla avcılar ormanlık alanlara koştu. İzni olanlar dışında kaçak av yapanları da yetkililer birer birer tespit ederken Denizli’de böylesi görülmedi denecek bir olay yaşandı. Işıklı Gölü’nde aynı anda bir arada bulunan av ve avcı sayısı rekor kırdı.

Av mevsiminin 26 Ağustos’ta başlamasının ardından avcılar ormanlara koştu. Yetkililer izni olan avcıların kurallara uyup uymadığını incelerken bir yandan da av izni olmayanların tespitini yapıyor. Avcıların mesken edindiği Denizli​ Işıklı Gölü’nde de denetimler sıklaştı. Doğa Koruma ve Milli parklar ekipleri devriyeler halinde denetime çıktı. Karşılaştıkları manzara ise Işıklı Gölü’nün rekoru oldu.

Işıklı Gölü’nde rekor: Aynı anda bu kadar av ve avcı bir arada görülmedi!

BU KADAR AV VE AVCI​ BİR ARADA GÖRÜLMEDİ 

Denizli'nin Çivril ilesinde bulunan Işıklı Gölü'nde kaçak avlanan 23 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Denetimlerin sıklaştırıldığı Işıklı gölünde devriye görevi yapan Doğa Koruma ve Milli parklar ekipleri ve Jandarma komutanlığına bağlı bot timi gölde kaçak av yapan 23 kişiyi av esnasında yakaladı. Kaçak av yaptığı belirlenen 23 kişi gözaltına alınırken şahısların avlanması yasak olmasına rağmen avladıkları 35 adet kuşa da el konuldu. Denetimlerin devam edeceği yetkililer tarafından belirtilirken Işıklı Gölü’nde bu zamana kadar aynı gün içinde ilk defa bu kadar kaçak avcı ve avlanmış kuş yakalandığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler, verilen idari para cezaları sonrasında serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...