Tgrt Haber

İslam Memiş 2024'ün altın rekorunu açıkladı, 'Yeni akaryakıt zamları kapıda' dedi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2023 13:07 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 13:30

İsrail-Hamas çatışmalarının hemen ardından ons altında başlayan ralli gram altına da yansıdı. Küresel siyasi arenada müzakerelerin yapılması havayı yumuşatırken ons altın haftanın ilk işlem gününe 5 ayın zirvesinin altına düşerek başladı. Finans Analisti İslam Memiş özellikle 2024 yılında altında rekor seviyelerin yeniden görüleceğini ifade ederek gümüşün aralık ayında yatırımcıyı şaşırtacak hamleler yapacağının altını çizdi.

Orta Doğu’da savaşın devam etmesi altın​ ve petrol​ piyasaları üzerindeki fiyatlanmaları etkilemeye devam ediyor. Savaşın başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana altın rekor üzerine rekor kırdı. Ons altın siyasi gelişmelere bağlı olarak beş ayın zirvesinden geriledi.  Altına uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler ise 2024 yılında piyasaların seyrinin nasıl şekilleneceğini merak ediyor. Finans Analisti İslam Memiş​, TGRT Haber ekranlarında piyasalara yönelik önemli açıklamalar yaparak hem altının hem de gümüşün yatırımcısına kazandıracağını ifade etti.

TAHVİL FİYATLARI DA ETKİLİYOR

Gram altın haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.785 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 2.940 lira, Cumhuriyet altını da 12.000 liradan satılıyor. Analistler, Orta Doğu​'da devam eden çatışmalar ve ABD'de tahvil faizlerinin son 16 yılın zirvesinde seyretmesinin, varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini söyledi.

GRAMDA 2.500 TL SEVİYESİ ŞAŞIRTICI DEĞİL

İslam Memiş altın piyasalarına yönelik beklentileri “1.780-1.880 TL aralıklarında gram altın/TL tarafını takip etmeyi sürdürüyorum. Yine orta ve uzun vadede gram/altın TL’de yön yukarı. Dolar ve onstan destek aldığı için gram altın TL’de gelecek yıl 2.500 lira seviyesi çıkması şaşırtıcı olmaz” sözleri ile açıkladı.  
Memiş şunları kaydetti: 

“KISA VADELİ GERİ ÇEKİLME OLABİLİR”

Kısa vadede özellikle bu hafta için gram altın/TL’de tarafında ve ons altında bir geri çekilme bekliyorum. Ons altında 1.940 dolar seviyesinde, 1.780 TL gram altın tarafında bir gerileme olabilir. Yükselişlerden sonra kısmen bir geri çekilmenin mümkün olduğunu söyleyebilirim. Ancak yine bu, bir iki günlük düzeltme hareketinden sonra yön yukarı olacak. 

İslam Memiş 2024'ün altın rekorunu açıkladı, 'Yeni akaryakıt zamları kapıda' dedi

ALTIN AGRESİF ŞEKİLDE YÜKSELECEK

Orta Doğu’daki jeopolitik risk fiyatlaması halen geçerli olmakta. Ons altın tarafından özellikle merkez bankalarının faiz artışlarını sonlandıracak olması ons altını destekleyecek. Gram altın/TL tarafında dolardaki desteği de görmüş olacağız. Merkez Bankası faiz kararı sonrasında bir gerileme olabilir. Ancak bu gerileme kalıcı olmayacak ve agresif şekilde yükselişlerini sürdürecek. 

YENİ AKARYAKIT ZAMLARI KAPIDA

Bu hafta petrolde 94 dolar direncini bekliyor olacağım. Özellikle 90-95 dolar fiyatları bu hafta akaryakıt fiyatlarına yeni zam haberlerini getirecektir. 15 Ocak tarihini önemsiyorum. 15 Ocak tarihinde jeopolitik riskler tekrar başlayabilir. Yılı ‘Biz barış istiyoruz’ sözleriyle iyimser kapattıktan sonra 2024 yılında yeniden riskler tırmanacak. 15 Ocak’tan sonra masum insanlara soykırım uygulandığı bir süreç bekliyorum. Farklı ülkelerin katılmasıyla riskler artacak ve enflasyonun yeniden yükselmesini bekliyorum. 

GÜMÜŞ ARALIK AYINDA HERKESİ ŞAŞIRTABİLİR

Gümüşün ons fiyatı 23-26 dolar seviyesinde gram fiyatı 21 lira seviyesinde. Gümüşte ilk hedef noktası 24 dolar, devamında 26 dolar. Gram fiyatında takip ettiğim hareketler 22 lira devamında 24 lira. Gümüş altına göre geride kaldı, gümüşün performansı iyi olacaktır. Gümüşün aralık ayında bir gösteri yapma ihtimali çok kuvvetli. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...