Tgrt Haber

Altın fiyatı direnç noktasını kırdı, İslam Memiş uyardı: Nisan son fırsat

19 Nisan 2022 14:26 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 15:22
İslam Memiş, Mayıs ayında altın fiyatında Fed etkisi görüleceğini, yatırımcının Haziran ve Temmuz'a odaklanması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasına kilitlenen altın fiyatları son haftaların zirvesine ulaştı. Dolar, Euro, borsa, kripto paralar da yükseliş eğiliminde. Yatırımcı yönünü bulmaya çalışırken Ekonomist İslam Memiş kritik tavsiyelerde bulundu. "Altın yükselecek mi, dolar artacak mı" sorularına cevap veren Memiş yine nisan ayına işaret etti.

İslam Memiş, Mayıs ayında altın fiyatında Fed etkisi görüleceğini, yatırımcının Haziran ve Temmuz'a odaklanması gerektiğini söyledi.

Küresel piyasalar, jeopolitik risklerin sonuçları ile Merkez Bankalarının söylemleri arasında yön bulmaya çalışıyor. Bu perşembe gerçekleşecek olan Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası bahar ayı toplantısı öncesinde piyasalar hareketli. Altın başta olmak üzere dolar, Euro, borsa, kripto paralar hareketli. Vatandaşın gündeminde ise "Altın artacak mı, dolar yükselecek mi" sorusu var. Altındaki fiyatların kalıcı olmayacağını daha önce söyleyen ünlü altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de son gelişmeleri yorumladı. 

ALTIN YÜKSELECEK Mİ: NİSAN FİNAL, HAZİRAN'DA ARTAR

On altın fiyatındaki artışı yorumlayan İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankasının (Fed) faiz kararını görmeden bu konuda kesin bir sonuca varmanın mümkün olmadığını söyledi. Fed öncesinde yükseliş atakları olsa bile kalıcı olup olmayacağı konusunda tereddütleri olduğunun altını çizen Memiş, “Öte yandan Nisan ayı final ayıdır, altın yatırımcısına önerim şu, Nisan ayında alım noktasındaki süreci bitirin ve önümüzdeki sürece odaklanın. Özellikle yatırımcılar Haziran ve Temmuz ayına hazırlanmalı. Gram altın Nisan’da iki kez 900 TL’nin altına düştü, ons altında da 1.880-1.990 dolar bant aralığında kontrollü bir şekilde gelip gidiyor. Mayıs ayında ise Fed’e bağlı sonuçları göreceğiz” dedi. 

FED 75 BAZ PUANLIK FAİZ KARARI ALIRSA…

Para ve altın piyasalarında manipülasyona dikkat çeken Memiş, Fed’den daha şimdiden açıklamalar geldiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“50 baz puan faiz artırımı yapacak. Ancak 75 baz puan faiz artırımı yapabiliriz, diyor. Bu piyasaları manipüle etme ve tehdit etme dilidir. Sağlıklı ve soğuk kanlı olmak lazım. Gram altın ve ons altında trendin tam olarak oluşmasını beklemek lazım.”

Fed’in faiz oranını 75 baz puan arttırmasının dünyada borç krizine neden olacağını ve gelecekte küresel ekonomiler için daha büyük tehditler oluşturacağını söyleyerek, “Kocaman bir balon olur. Patlar. Küresel ekonomiler zaten iyiye gitmiyor” dedi.

Altın fiyatı direnç noktasını kırdı, İslam Memiş uyardı: Nisan son fırsat

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Dünya genelin yatırımcıların altına olan talebi artıyor. Fed ve diğer ülke merkez bankalarının enflasyonlar mücadele için faizi arttırmasına rağmen altına olan kaçış dikkat çekiyor. Geçen hafta yüzde 1,4 değer kazanan ons altın fiyatı haftaya yükselişle başladı. 1994 doları gören altın için 1.970 dolar destek, 2 bin 10 dolar direnç olarak yorumlanıyor. Bugün ise ons altın artarak 1.977 dolar seviyelerinden satılıyor. 

Gram altın dün yüzde 1’den fazla değer kazanaraak 939 liranın üzerine çıktı. Çeyrek altın 1 bin 537 TL, Cumhuriyet altını da 6 bin 278 TL'den satıldı. Altında geçen hafta başlayan yükselişin jeopalitik riskler ve ABD Merkez Bankası'nın şahin faiz söylemleri nedeniyle sürmesi bekleniyor. Ancak 19 Nisan güncel altın fiyatlarına göre altında gerileme dikkat çekiyor. Gram altın 932 lira seviyesinden satılıyor. 

19 NİSAN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Faiz arttırımına rağmen doların sakin, altının ise artış eğiliminde olması, krizlerde yatırımcının güvenil liman dürtüsüyle hareket etmesine bağlanıyor. 

İslam Memiş, enflasyon ve Çin büyüme verileri nedeniyle emtia fiyatlarına rağbetin arttığını belirterek "Bu durum ons altının 1988 dolar seviyesine kadar yükselmesine, gram altının da ikinci direnç seviyesi olan 930 liranın üzerine çıkmasına neden oldu" dedi. Memiş, 920 ile 940 lira aralığının bu hafta takip edileceğini belirtti. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...