Tgrt Haber

İslam Memiş 'Ben de yapacağım' dedi, 2023'te kazandıracak yatırımı açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2022 12:00 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 12:43

ABD TÜFE verilerinin açıklanmasıyla beraber altında ve küresel piyasalar olumlu bir rüzgâr esti. Bunun etkisi ile altın fiyatları sert bir yükseliş yaşadı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FMOC) toplantısından 50 baz puanlık faiz artışı çıktı. Yatırımcı ise yaşanan bu gelişmelerden sonra 2023’te piyasaların nasıl şekilleneceğini merak ediyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş parasını doğru değerlendirmek isteyenlere tavsiyelerde bulunarak “2023 yılında resesyon çok konuşulacak bir konu olacak. Nakitin çok değerli olacağını da bilmek gerekiyor” dedi.

Amerikan ekonomisinde yaşanan ılıman hava tüm piyasaları etkisi altına aldı. Emtialar yükselişe geçerken altın​ yurtiçinde rekorlarına yenilerini ekledi. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş​ ise 2023 yılında kâra geçmek isteyen yatırımcılara altın değerinde tavsiyeler verdi. 

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM NEDİR?

 Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.075 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel yüzde 0,2 değer kaybeden altının gram fiyatı, günü 1.082,2 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,7 azalışla 1.075 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.760 lira, Cumhuriyet altını da 7.150 liradan satılıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

PİYASALAR​ POZİTİF ETKİ ALTINDA

Öte yandan piyasaları değerlendiren İslam Memiş “ABD TÜFE verileri beklentilerin altında kaldığı için piyasaları pozitif olarak etkiledi. Özellikle altın ve gümüş fiyatlarında paritelerde kriptoda hızlı yükselişler yaşanırken dolar endeksinde düşüşler gördük. Dolar karşında her şey yüz güldürdü. Bunlar sürpriz değildi beklenti dahilindeydi zaten” ifadelerini kullandı. 

İslam Memiş şunları kaydetti:

“GRAM YİNE REKOR TAZELEDİ”

Yükselişler devam edecek baskılanmaya karşı dikkatli olun gibi uyarılarımız vardı. Gram altın​ yine rekor tazeledi. 1.100 TL gram tarafında görülürken ons altın​ fiyatı 1.820 dolar seviyesine yükseldi. Gümüşün ons fiyatı 24 dolar, gram fiyatında da 14.40 14.50 seviyelerini gördük. Tabii ki bu sürecin yine pozitif yönde etki etmesini bekliyoruz. 

2023’TE NAKİT ÇOK DEĞERLİ OLACAK

İnsanlar enflasyonu daha yeni hissetti. İnsanlar enflasyon karşısında parasının aşırı şekilde değer kaybettiğini görünce nerede nasıl uyandıklarını şaşırdılar. 2023 yılı resesyonun çok konuşulacağı bir yıl olacağı için nakittin çok değerli olacağını da bilmek gerekiyor. 

2023’e az insan bol nakitle giriş yapacağız; benim bu şekilde bir düşüncem var. Özellikle sosyal medya algısı ile beraber varlıklarını kaybeden insanlar hem sosyal medyada hem dışarıda sokaklarda adeta yığın oluşturacaklar. Ama bol nakitle bekleyenler kazançlı çıkacaktır.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...