Tgrt Haber

İslam Memiş altının bu yıl göreceği seviyeyi açıkladı: FED ile altın arasında savaş başlayacak

16 Nisan 2022 18:23 - Güncelleme : 17 Nisan 2022 13:40
İslam Memiş altının bu yıl göreceği seviyeyi açıkladı: FED ile altın arasında savaş başlayacak

ABD enflasyonu rekoru, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırıları piyasalarda endişelere neden oluyor. Küresel piyasalarda yatırımcı altına odaklandı. Güvenli liman olarak görülen altın ile ilgili ekonomist İslam Memiş'in açıklamaları gündem oldu. İslam Memiş, ''2022 yılı içerisinde altının ons fiyatının 1960 hatta 2000 dolar seviyelerini test edilme ihtimalini çok kuvvetli görüyorum.'' dedi.

ABD enflasyon rakamlarının 41 yılın zirvesini görmesi ve Rusya-Ukrayna savaşının daha fazla süreceği beklentisi küresel piyasalarda yatırımcıyı düşündürüyor. Yatırımcı, Fed’in mayıs ayında politika faizini 50 baz puan artıracağına yönelik beklentilerin kuvvetlenmesi ve enflasyondaki rekor artış sebebiyle güvenli liman olarak yine altını tercih etmeye devam ediyor.

Analistler, küresel bazda enflasyon ve Rusya-Ukrayna gerilimindeki gelişmelerle güçlenmeye devam eden risk algısının pay piyasalarında baskıyı artırdığını kaydederek, yatırımcıların adımlarını temkinli atmasında fayda olduğunu bildirdi. Emtia tarafında yükseliş eğilimi tekrar kendini gösterirken, arz endişeleriyle iki haftalık düşüş eğilimini sonlandıran Brent petrolün varil fiyatı haftayı yüzde 8,56 artışla 110,8 dolardan tamamladı. Altının ons fiyatı da şahinleşen Fed'e karşın değer kazanarak, haftayı yüzde 1,4 primle 1.973,40 dolardan kapattı.

EN GÜVENLİ LİMAN ALTIN

Para ve altın piyasası inişli çıkışlı seviyelerini sürdürürken, kripto paralar, dolar, Euro gibi kaynakların arasında güvenli liman altının seviyeleri araştırılıyor. Peki altında yükseliş olacak mı? Borsada risk var mı? Ünlü ekonomist İslam Memiş, ''altın ile dolar arasında savaş olacak’’ diyerek dikkatleri üzerine çekti.

FED İLE ALTIN ARASINDA SAVAŞ

'Gram altın 1450 lira olacak' tahminiyle gündeme gelen İslam Memiş, ''FED’de altını baskılamak için sürekli faiz artırım politikası uygulayacak.'' dedi. İslam Memiş, ''2021 yılında altının ons tarafı çok kötüydü. 2022 yılında FED ile altın arasında bir savaş başlayacak. Enflasyonu fiyatlamak isteyen bir ons altın olacak. Yatırımcılar sürekli altın almak isteyecek, çünkü enflasyonun sürekli yükseldiğini görecekler. FED’de altını baskılamak için sürekli faiz artırım politikası uygulayacak.'' açıklamasında bulundu.

2000 DOLAR SEVİYESİ

Ons altın için de açıklamada bulunan İslam Memiş, ''Ben 2022 yılı içerisinde altının ons fiyatının 1960 hatta 2000 dolar seviyelerini test edilme ihtimalini çok kuvvetli görüyorum.'' dedi. Gümüşe değinen Memiş, ''Altın tarihten bugüne kadar hiçbir zaman yatırımcısını üzmemiştir. Gümüşe yatırım yapın tavsiyesini devam ettiriyorum. 2022 yılı içerisinde gümüşün gramının 20 lira seviyesine çıkacağını göreceğiz.'' İfadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...