Tgrt Haber

İslam Memiş çeyrek almayın dedi, altın alımında gözden kaçan ayrıntıyı açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 12:39 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 12:42
İslam Memiş çeyrek almayın dedi, altın alımında gözden kaçan ayrıntıyı açıkladı

Talebin artması, küresel gelişmeler ve dolar kurundaki artışlar altın fiyatlarını katladı. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın yatırımcısına kritik uyarılarda bulundu.

Altın​ piyasaları Fedfaiz​ kararlarına yönelik beklentilerle düşüşe geçti. Dolar​ kurundaki artış ons tarafındaki gerilemelere rağmen gram fiyatını rekor seviyelere taşıdı. Para Piyasaları Uzman İslam Memişaltın​ piyasalarını değerlendirdi.

YATIRIMCI SÖZLÜ YÖNLENDİRMELERİ BEKLİYOR

Ons altın​ bir önceki seansta hazine tahvil getirilerindeki gerileme ve dolardaki değer kazançlarıyla güç kazandı. Çarşamba günü ons başına 2.035 dolar​ civarına sabitlendi. Fed​ Başkanı mart ayında faiz​ artışlarının gelmesinin zor olacağını açıkladı. Piyasalar bu hafta yetkililerden gelen açıklamalara kilitlendi.

PİYASA BEKLENTİSİNİN GERİSİNDE KALACAK

Yine de beklenenden güçlü gelen ABD istihdam ve hizmet verilerinin yanı sıra Fed​ Başkanı Jerome Powell'ın şahin söylemi, faiz​ indirimi beklentilerini zayıflattı. Powell, hafta sonu yaptığı bir röportajda, geçen hafta FOMC kararının ardından yapılan yorumlara benzer şekilde, mart ayında faiz​ indiriminin olası olmadığını yineledi. Merkez bankasının faiz​ indirimlerinde muhtemelen piyasanın beklediğinden çok daha yavaş bir hızda hareket edeceğini de sözlerine ekledi.

İslam Memiş çeyrek almayın dedi, altın alımında gözden kaçan ayrıntıyı açıkladı - 1. Resim

GRAM ALTIN​ REKOR SEVİYELERDE

Gram altın​ ons altındaki gerilemeye rağmen rekor seviyelerden güne başladı. Ekranlarda 2 bin TL’nin üzerini gören gram altın​ Kapalıçarşı piyasasında 2 bin TL’nin üzerindeki seyrine devam ediyor. 

İSLAM MEMİŞ​ UYARDI

Öte yandan İslam Memiş​ TV100’deki köşe yazısında altın​ piyasalarını değerlendiren açıklamalar yaptı. Memiş yatırımcıyı şu sözlerle uyardı: 

Toparlayacak olursam, bugünlerde çeyrek, yarım ve tam altın​ almayın. Çünkü işçilikli. Zarar ediyorsunuz aldığınızda. Çekili altın​ (makasla kesilen astar altın) en uygunu.
Konuşacak, yazacak çok şey var ama şimdilik susuyorum, sessizce izliyorum.

Ama az kaldı. Bu film bir yerde kopacak. Her yıl uyarı, her yıl uyarı olmuyor. Vatandaşı ve esnafı koyun yerine koyanlar bir gün hesap verecek. O gün çok uzak değil!!!

 

 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...