Tgrt Haber

İslam Memiş çıkan altın fiyatları için uyardı: Fırsatçılara dikkat, bu rakamlara kanmayın

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
13 Nisan 2023 14:42 - Güncelleme : 13 Nisan 2023 14:56

ABD enflasyon verileri sonrası yeni rekoruna imza atan altın ons tarafından aldığı destekle yeni güne 1.261 TL seviyesinde başladı. Gram altın yeni yıla 1.100 TL'den başlamasının ardından üst üste zirve rakamlara ulaşarak sene başından bu yana yüzde 15 değer kazandı. Finans Analisti İslam Memiş, fırsatçılara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek yaz aylarına işaret etti.

Yeni yıla rekor seviyelerden başlayan altın​ zayıflayan dolardan aldığı destekle tüm zamanların en yüksek seviyelerine kadar yükseldi. Yılbaşından bu yana yüzde 15 değer kazanan ons altın kritik seviyelerin üzerine kadar çıktı. Yatırımcıların en çok tercih ettikleri yatırımlardan olan çeyrek altın ise 2 bin 132 TL’ye kadar yükseldi. Finans Analisti İslam Memiş​ TGRT Haber ekranlarında yatırımcılara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

FED​ TUTANAKLARINDA SABİT FAİZ SİNYALİ

ABD enflasyon​ verilerinin beklentilerin altında gelmesi piyasaları heyecanlandırdı. Fed tutanaklarında faizlerin sabit kalmasına yönelik değerlendirmeler göze çarptı. Buna karşın 25 baz puanlık faiz artışı eb güçlü ihtimal olarak masada duruyor. Tutanaklarda, “Yetkililer, yıllık bazda, tedarik zincirlerinin iyileşmeye devam etmesiyle birlikte temel mal fiyat enflasyonunun düştüğünü, ancak düşüşün hızının yavaşlayarak dezenflasyon sürecinin hala belirsiz olduğunu vurguladı” ifadeleri yer aldı. Bu ifadeler merkez bankasının enflasyonla mücadele için faiz artışlarına devam edebileceği şeklinde yorumlandı.

FIRSATÇILARA DİKKAT!

Öte yandan İslam Memiş yukarı çıkan altın fiyatları ilgili yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. Memiş şunları kaydetti: Piyasa fiyatları ile tabela fiyatları zaman zaman farklılık gösteriyor. Elinde altın olanlar tutup da bu bin 250 seviyesindeki rakamlara kanarsa zarar etmiş olur. Fırsatçılar ucuz fiyattan bu ellerindeki altını alır. Şu an itibari ile 1.295 alış, 1.300 lira satış fiyatları bu şekilde. Yeni bir rekor görüldü 1.300 lira seviyesiyle. Yetti mi hayır, 1.550 rakamlarını hazirandan sonra görmeye devam edeceğiz. Yine elinde altın bulunduran yatırımcı bunları elinde bulundurmaya devam etmeli.

YATIRIMCI ONS ALTINI TAKİP ETMELİ

Ons tarafında 2350 dolar​ seviyesinde öngörüm halen devam ediyor. Yukarı bir direnç seviyemiz var. 2050 dolar seviyesi ons altında gram altında da 1305-1315. Altın fiyatları düşük kalınca hiç kimse yüzüne bakmaz, yeni rekorlar görülünce tepeden almayı çok seven yatırımcılar olur. Bu fiyatlarda mutlaka teknik olarak bir düzeltme olması gerekiyor. Ons altın tarafında 1960 dolar seviyeleri beklenmeye devam ediyor. Yatırımcılar gram altını sadece kendi haline değil de ons altını takip ederek çözümünü bulmalı. Çünkü içerde dolar/TL kurunda her geçen gün rekorlar görülüyor.  Elinde altın olan yatırımcı heyecan yapmamalı, yüksekten satalım düşünce tekrar yerine koyarız. Öyle bir piyasa yok öyle bir makas aralığı yok. Yaz aylarını bekleyen bekleyerek iyi bir karar verdiğini anlayacak. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...