Tgrt Haber

İslam Memiş, dolara dikkat çekti, gram altını olanlara doları önerdi

11 Mart 2022 14:09 - Güncelleme : 11 Mart 2022 16:59
İslam Memiş savaş fiyatlamasında altın ve dolar piyasalarını değerlendirdi.

Rusya Ukrayna Savaşı nedeniyle petrol, dolar ve altın fiyatları yükseliyor. Peki yatırımcı ne yapmalı? Ekonomist İslam Memiş altın fiyatıyla ilgili tahminini açıkladı, yatırımcıya dolar tavsiyesinde bulundu. İşte İslam Memiş'in altın yorumu...

İslam Memiş savaş fiyatlamasında altın ve dolar piyasalarını değerlendirdi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle oluşan manipülasyon piyasasına işaret ederek istikrarsızlığın devam edeceğini söyledi. Sert yükseliş ve düşüşlerin olduunu söyleyen Memiş, yatırımcıları alım ve satım konusundan uyardı. İslam Memiş teknik olarak okunan bir rakamın olmadığının altını çizerken savaş fiyatlaması nedeniyle zarar etmek istemeyen yatırımcıları kısa vadeli al sat yapmamalarını tavsiye etti. Kesin bir ateşkes ya da anlaşma olmadığı takdirde dalgalı seyrin devam edeceğini belirterek soğukkanlı bir şekilde beklemeyi öneren İslam Memiş, altın fiyatlaması konusunda çarpıcı yorumlarda bulundu.  

PİYASA 'İYİ Kİ ALMAMIŞIM' DEDİRTİYOR

İslam Memiş alım yapmadım yükseldi diye yakınan vatandaşlara ''Dün yükseldi ama bugün geriledi. Bu sefer vatandaş diyecek ki ‘iyi ki almamışım. Piyasa bunu söyletiyor'' ifadelerini kullandı. Geniş bir makas aralığı olduğuna dikkat çeken Memiş dalgalı kur politikasına karşı alım satım yapanın zararlı çıkacağını söyledi. 

İslam Memiş, dolara dikkat çekti, gram altını olanlara doları önerdi

BRENT PETROL NEDEN DÜŞTÜ?

İslam Memiş şöyle konuştu: Brent petrolün varili dün 140 dolara yükselirken bir anda hiç kimsenin beklemediği 32 dolarlık bir düşüş yaşadı. Brent petrolün varil fiyatı neden düştü? Rus petrolüne karşı uygulanan ambargoya karşı Birleşiş Arap Emirlikleri, Irak ve Venezuela gibi ülkeler tekrar alternatif ülke konumuna geldi. Bu ülkelerden gelen üretimi artırma kararı ise Brent petrolün varil fiyatından sert düşüş yaşanmasına neden oldu. Bugün ise tekrar bir toparlanma görüyoruz. Bu zikzaklar ay sonuna kadar bu şekilde devam edecek.

ONS ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Ons altının 2069 dolar seviyesine yükselerek 19 ayın zirvesini gördüğünü hatırlatan İslam Memiş, 89 dolarlık sert düşüşe dikkat çekti. Bu nedenle elinde yüksek fiyatlı döviz ve altın olan vatandaşların parite işlemi ile varlıklarını değerlendirmelerini önerdi. Euro/dolar ve sterlin/dolar paritesi için ‘zirve yapan fiyatlamalar karşısından en fazla değer kaybeden enstrümanlar’ diyen Memiş, "1,08 seviyesine kadar gerileyen euro/dolar paritesi ve 1,31 seviyesine gerileyen sterlin/dolar paritesinde işlem yaparak alım fırsatı yakalayabilirsiniz" önesinde bulundu 

Ekonomist İslam Memiş, yükselen maliyet yapmış yatırımcıların parite işlemleri yaparak maliyetlerini düşürebileceklerini ifade etti.

DOLAR HER ŞEYE RAĞMEN YÜKSELİYOR

Dolar fiyatı hakkında değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş psikolojik direnç seviyesi olan 15 TL sınırına dikkat çekti. Memiş ''Dolar endeksinde yaşanan gerilemeye, küresel piyasalardaki toparlanmaya ve petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar kuru hala yükselmeye devam ediyorsa burada büyük bir risk vardır. Umarım kısa sürede bu risk aşağı yönlü trendin başlatır'' dedi. Piyasa Uzmanı yukarı hamlelerin devam etmesi halinde daha üst seviyelerin görüleceğini ifade etti.

İslam Memiş, dolara dikkat çekti, gram altını olanlara doları önerdi

Memiş, 15-16 Mart tarihinde gerçekleşecek olan Fed faiz toplantısı ve 17 Mart Perşembe günü açıklanacak TCMB faiz kararının piyasalarda ve dolar/TL kurunda önemli bir etkiye neden olacağını belirtti.

CANLI DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

GRAM ALTINI DOLARA ÇEVİRİN

Gram altın tahmini hakkında açıklama yapan İslam Memiş 960 TL seviyesinden 923 TL seviyelerine inmesine dikkat çekti. Memiş ''Bir günlük satışın neredeyse 40 lira olması ciddi bir düşüş olarak ajandalara yazıldı'' dedi.

Dolar kurunda yaşanan toparlanma, Antalya’da gerçekleşen Rusya Ukrayna müzakerelerinden sonuç çıkmaması nedeniyle ons altının toparlandı ve böylece gram altın 950 TL üzerinde tutunmayı başardı. Gram altın fiyatının şu an alım için uygun olmadığını vurgulayan İslam Memiş ''Alım seviyesinde olmadığı için gram altın fiyatıyla ilgilenmiyorum. Hatta elimdeki gram altınlarımı da parite işlemiyle dolara çevirerek beklemeye devam ediyorum'' diye konuştu. 

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

PETROL DÜŞSE DE DOLAR DÜŞMEZSE FAYDA YOK

Yatırımcıların alım satım yapmak için beklemesi gerektiğini ifade eden İslam Memiş savaş istikrarsızlığının devama ederek bir gün sert yükseliş ertesi gün sert düşüşün gelebileceği bir manipülasyon fiyatlaması olduğuna işaret etti. İslam Memiş Rusya Ukrayna müzakereleri başta olmak üzere diplomasi trafiğinin enflasyonun ve dövizin gerilemesine katkı sağlamadığını ifade etti. Riskin artmaya devam ettiğini açıkladı. Günlük bazda yaşanan hareketliliğin operasyon olduğunu ifade ederek yatırımcılara soğukkanlı kalmaları gerektiğini açıkladı. Kısa vadeli al sat yapanın elindekini de kaybedeceğini vurguladı. Memiş ''Benim için önemli olan dolar/TL kuru. Dolar fiyatında düşüş yaşanmadan petroldeki düşüş içeriye yansımaz. Enflasyon düşüşü de yansımaz dedi. Yükseliş devam ederse biraz daha sancılı bir sürece girebiliriz. Umarım bir an önce tedbir alırlar ve gerileme yaşanır. Gerileme olmazsa yine ezberlerin bozulacağı haftalar ve aylar bizi bekleyebilir'' dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...