Tgrt Haber

İslam Memiş gram altın fiyatı için net konuştu: 4 haneyi bekleyin 900 TL’den almam

22 Mart 2022 08:05 - Güncelleme : 22 Mart 2022 13:55
İslam Memiş gram altın fiyatı için net konuştu: 4 haneyi bekleyin 900 TL’den almam

Piyasalarda merkez bankalarının faiz kararları etkili olurken döviz ve emtia fiyatları yoğun veri akışına rağmen sakin seyretti. Dolar, altın ve petrol Rusya - Ukrayna Savaşı’na yönelik fiyatlanmaya devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni hafta için ''Dolar yükselir mi? Altın düşecek mi?'' sorularını cevapladı.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankalarının faiz kararları ile gelen yoğun veri akışına sakin karşılık veren piyasaları değerlendiren İslam Memiş petrol, dolar ve altın fiyatları için değerlendirmelerde bulundu. Savaş piyasasında kısa vadeli işlem yapanların zarar edeceğine dikkat çeken Memiş alım fırsatına ilişkin tavsiyeler verdi.

DOLAR FİYATINDA 15 TL SENARYOSU

Dolar/TL kuru 14,80 seviyelerinin üzerinde tutunmayı başardı. İslam Memiş Fed ve TCMB faiz kararı sonrası sakin seyreden dolar fiyatı hakkında ‘’Çok yüksek beklentiye girmeyin. 15 TL’yi aşacak senaryolarına aldanmayın. Benim nazarımda dolar alınabilir seviyede değil. Savaş nedeniyle yüksek fiyatlama sürüyor’’ dedi. Pazartesi ve Cuma günleri Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sisteminin karşı ödemeleri olacağına dikkat çeken Memiş yatırımcıların davranışlarının dolar/TL kuru için önemli olacağına işaret etti.

İslam Memiş gram altın fiyatı için net konuştu: 4 haneyi bekleyin 900 TL’den almam

GRAM ALTIN HEDEFİMİZ 'DÖRT HANELİ RAKAM'

İslam Memiş gram altın fiyatı için alım fırsatı olup olmadığını da değerlendirerek yıl sonu tahminini açıkladı. İslam Memiş gram altın beklentisi için şu ifadelere yer verdi:

''Dolar/TL kuru 14,82 seviyesinden işlem görürken 14,70 -14,90 aralığına sıkıştı. Dolar fiyatını takip eden Euro/TL kuru ise 16,31 TL seviyesinden haftaya giriş yaptı. Euro/dolar paritesi 1,10 seviyesiyle yatay gidişini sürdürüyor. Gram altın 916 seviyesinden haftaya açılış yaptı. Gram altın 900 - 920 bant aralığına sıkışırken ons altın 1924 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altında 1935 direnç seviyesi olarak görüyorum. Gümüş gramı 11,93 TL’den güne başladı. Gram gümüş fiyatında 12 TL üzerinin kalıcı olmasını beklemiyorum. Benim asıl beklediğim kademeli alım için 11,30 seviyesi. Bu seviyeye gelirse ben de kademli olarak alım yapmayı düşünüyorum''

''Önce düşüşleri görmeden yükselişleri görmeyeceğiz. Bu yıl için beklentim ons altında 2.150 dolar, gram altın ise 1,450 TL olarak devam ediyor. Bu yıl için hedefimiz dört haneli rakam. Bu yıl bu rakamları beklemeye devam edeceğiz. Ancak önce altın fiyatındaki köpük alınmalı, bir düşüş olmalı ve ondan sonra yükseliş trendini yorumlayacağız. Ancak önce düşüş gerçekleşmeden yükseliş trendine odaklanmıyoruz. Eline yeni TL geçmiş yatırımcılar kademeli alım uyarılarıma dikkat etsin.''

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

EMTİADAN UZAK DURUYORUM

2022 yılının ilk çeyreğinde en çok kazandıran emtia olan gümüş fiyatı hakkında konuşan İslam Memiş alım fırsatına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

''Gümüşün gram fiyatı 11,96 seviyesinde. Zaman zaman 12 üzerini test ediyor. Bu hafta gümüşün gram fiyatında 11,45 seviyesini gördü. Yatırımcılara 11,45 seviyesinden kademeli alım tavsiyem vardı. Bu seviyeden yüzde 25 alım yapılabilir demiştik. Alım yapan iyi yapmıştır. Yıllık bazda 20 lira öngörüme göre 11,45 seviyesi alım için uygun. Ons gümüş ve dolar endeksindeki gerilemeye bağlı olarak gümüş 11,30 seviyelerini test edebilir. Gümüşte 12 lira üstü alım için uygun değil. Bu aralar kişisel olarak emtiadan uzak durmayı tercih ediyorum.''

''Brent petrol 100 dolar altına sarkmıştı ancak yukarı yönlü ataklar devam ediyor. Brent petrol varil fiyatında düşüş öngörüm devam ediyor. Geri çekilmeler 92 dolar seviyesine kadar sürebilir.''

STERLİN/DOLAR HALA UCUZ

Sterlin/TL kuruna ilişkin açıklamalarda bulunan İslam Memiş ''Sterlin/TL kuru 19,53 seviyesinden açılış yaptı. Benim nazarımda yüksek olan bu kurdan ben sterlin almayı tercih etmiyorum. Sterlin/dolar paritesinde bir miktar toparlanarak 1,31 seviyesine çıktı. Ancak 1,37 seviyesinden geldiğini unutmamak gerekiyor. Bana göre hala düşük'' dedi.

SAVAŞ BİTECEK KURAKLIK BAŞLAYACAK

TCMB, Fed ve Avrupa Merkez Bankası’nı9n faiz kararlarına dikkat çeken İslam Memiş ''Merkez Bankaları 6 ay önce geçici bir enflasyon var diyordu. Şimdi savaş olmasaydı enflasyon düşecekti diyorlar. Önümüzdeki aylarda operasyon devam ediyor diyecekler. Piyasaları manipüle etmek için 6 ay sonra da 'Mevsimler etkiler var, kuraklık var, jeopolitik risklerle tedarik zinciri aksadı’ diyecekler. Muhtemelen haziran temmuz gibi bu bahaneleri sıralayacaklar'' ifadelerine yer verdi. Memiş manipülasyon fiyatlaması konusunda yatırımcıları uyardı:

''Enflasyonla insanları fakirleştirecekler. Al-sat yaptırarak vatandaşların elindeki varlıkları alacaklar. Herkesi ani düşüş ve yükselişlerin olduğu piyasaya odaklayacaklar.''

Piyasa Uzmanı ''İstikrarın olmadığı piyasalarda 'Satsaydım bu kadar kazanacaktım, alsaydım şu kadar kar edecektim' cümleleriyle hareket eden zarar eder'' dedi. 

KISA VADELİ ZAR ATMAYIN

Dolar ve altın fiyatı başta olmak üzere piyasalarda sıkışma olduğunu ifade eden İslam Memiş ''Yatırımcılar ne yapacağı konusunda kararsız. Zar atarak işlem yapacaklar. Ben kişisel olarak kısa vadeli zar atmayın derim. Uzun vadeli bir yatırımcı olmaya devam edin'' uyarısında bulundu. Hafta sonu kirli bilgi akışının arttığına dikkat çeken İslam Memiş bu gelişmeler karşısında sakin kalınmasını gerektiğini ifade etti. Memiş ‘’Hafta sonu piyasaları kaşıyorlar ve olumsuz olaylar yapıyorlar ki haftaya hazırlık olsun’’ dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...