Tgrt Haber

İslam Memiş heyecanlandıran tarihi verdi: Kredi muslukları sonuna kadar açılacak

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
23 Mart 2023 17:05 - Güncelleme : 23 Mart 2023 17:32

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mart ayı faiz kararını açıkladı. Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz oranlarını sabit tutma kararı alarak yüzde 8,5 düzeyinde bıraktı. Kararın açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Finans Analisti İslam Memiş, kredi musluklarının yakında açılacağını ifade ederek önemli bir tarih verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faizleri sabit bırakma kararının ardından piyasalar yönünü belirledi. Yükseliş trendine giren altın fiyatlarında ibre yeşil renkli olmaya devam ederken dolar/TL kuru​ 19 liranın üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Faizlerin sabit tutması borsada da olumlu bir havanın esmesini sağladı. Finans Analisti İslam Memiş TGRT Haber ekranlarında faiz​ kararını ve gündemi değerlendirdi. Memiş, kredilerle ilgili de çarpıcı bilgiler verdi.

“GEÇİCİ ENFLASYON DİYORLARDI”

ABD ve Avrupa finans piyasalarında adeta deprem etkisi yaratan banka krizlerinden bahseden İslam Memiş, “Ekonominin ayarları ile çok oynuyorsunuz ve karşınıza böyle krizler çıkıyor. Bankaların yetkilileri çıkıyor ve biz bunu kriz olarak görmüyoruz diyor. Geçen senede geçici enflasyon diyorlardı ama baktılar ki geçmiyor. Bankacılık krizlerinde de bunlar kriz değil diyenler var. Beş-altı ayı sonra bunlar krizmiş diyecekler ve faiz indirmeye karar verecekler”

“DOLARIN SAKİNLİĞİ BİZİ KUR ATAKLARINA KARŞI KORUYOR”

Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendiren Memiş “Merkez Bankası’nın faizleri pas geçmesi iyi bir haber. Dolar endeksi 102 seviyesinde bu iyi bir şey” ifadelerini kulladı. Memiş konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Doların uluslararası piyasalarda bir sakinliği hatta bir gerilemesi var. Bu durum bizi kur ataklarına karşı koruyor. Borsada şu an iyi durumda. Tam tersi bir durum gelseydi, dolar kurunda toparlanma ve borsada satışlar yaşanacaktı.

GELECEK AY KREDİ MUSLUKLARI AÇILACAK

İslam Memiş deprem felaketinin ardından yaşanılan sürece dikkat çekerek “Önümüzdeki ay muhtemelen kredi muslukları açılır” sözlerini kullandı. Memiş kredi musluklarının ocak ayından açılacağını ama zor süreçlerden geçilmesi nedeniyle bunun geciktiğini ifade etti. Memiş şunları söyledi: Kredilerde farklı statüler olacağını düşünüyorum.  Nasıl ki alt gelir gruba orta gelir grubuna yönelik projeler hazırlanıyor. Kredilerde de benzer bir uygulama olur ve kredi muslukları daha fazla açılır.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...