Tgrt Haber

İslam Memiş yatırımcıları 'Sıkı sıkı sarılın' diyerek uyardı: Gram altın, dolar, sterlin, bitcoin...

12 Şubat 2022 22:32
İslam Memiş, gram altının 800 TL seviyesinde alınmayacağını ifade ederken bitcoin için olası tuzaklara dikkat çekti.

Dünyanın dört gözle takip ettiği Kiev-Moskova cephesinde açıklamalar peş peşe gelirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları uyardı. Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin piyasaları olası etkilerini açıklayan Memiş, gram altın, dolar, sterlin ve bitcoin ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

İslam Memiş, gram altının 800 TL seviyesinde alınmayacağını ifade ederken bitcoin için olası tuzaklara dikkat çekti.

Rusya-Ukrayna hattında ‘savaş’ sözleri yükselirken sınır hatlarına askeri sevkiyatlar artarak devam ediyor. Sadece dünya siyasetinin değil aynı zamanda piyasaların da yakından takip ettiği gerginlikte açıklamalar peş peşe geliyor.

"DÖVİZ FİYATLARINDA YUKARI YÖNLÜ ATAK"

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Amerika’da açıklanan enflasyon rakamının yüksekliğine dikkat çekerken, “Amerika enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon rakamından sonra tuzak fiyatlama olduğunu ve tuzak fiyatların gerçekleştiğini gördük. Tekrar tuzak fiyatlandırma mı var gibi kafa karışıklığı olduğunu görüyoruz. Özellikle mesai saatinden sonra Biden’dan yapılan açıklama sonrası döviz fiyatlarında yukarı yönlü ataklar gördük. Özellikle ONS altın 1820 dolardan 1860 seviyesine yükseldiğini ve petrol fiyatlarında yukarı yönlü atakları gördük” ifadelerini kullandı.

ABD’NİN AÇIKLAMALARI PİYASALARI YUKARIYA YÜKSELTTİ

“Önümüzdeki haftaya Rusya Ukrayna’yı vuracak mı vurmayacak mı? Eğer vurmayacaksa bunun manipülasyon olduğunu göreceğiz” sözlerini tekrar hatırlatan Memiş, “Özellikle ONS altında 1790 seviyesi gram altın 760 TL’ye kadar geri çekilme olacağını söylemiştim. Gram altın TL fiyatı ABD’den açıklama gelmeden önce 790 seviyesine geri çekildi. Altının ONS fiyatının 1840 dolar seviyesinden 1820 dolar seviyesine kadar geri çekildiğini gördük. Yani düşüş trendi devam ediyordu. Bu düşüş devam edecekken Biden tarafından açıklama geldi. Bu açıklamalar ile piyasalar adeta tekrar manipüle edildi. Halbuki ortada herhangi bir çatışma herhangi bir jeopolitik riski tırmandıracak herhangi bir açıklama Rusya ve Ukrayna’dan gelmedi. Sadece ABD’den geldi ve Rusya’nın Ukrayna’yı vuracağını ve kuşatacağını iddia etmeye devam ediyor. Haliyle fiyatlar da yukarı doğru hareketlenmesini sürdürdü” dedi.

İslam Memiş yatırımcıları 'Sıkı sıkı sarılın' diyerek uyardı: Gram altın, dolar, sterlin, bitcoin...

İSLAM MEMİŞ YATIRIMCIYA SESLENDİ

Yatırımcılara seslenen İslam Memiş, “Bu süreçte sizin herhangi bir riskiniz yok. Sizin endişelenecek bir durumunuz yok. Çünkü biz 2,5 aydır alım yaptık ve maliyetimiz oldukça düşük. Bu sonuçtan dolayı sizlerin herhangi bir riskiniz olmadığını çok iyi biliyorum. Ocak ayından Mart ayına kadar FED’in faiz kararına kadar yani nasıl pozisyon aldığınızı çok iyi biliyorum. Eğer bu uyarıları dikkat eden ve tavsiyelerime uyan varsa pozisyonlarımızı hatırlayalım. 20 Aralık gecesi köpük alındı ve dolar 10-11 bandında iken dolar ihtiyacı olan yüzde 50 alımını yaptı. Yüzde 25’i 13,30’dan alım yaparken ortalaması 11,43’e geldi. Gram altında 630 seviyesinden yüzde 50 alım oldu. Yüzde 25 ise 780 TL seviyesinden aldı. Ortalaması 680 oldu” şeklinde konuştu.

İSLAM MEMİŞ STERLİN ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Şubat ayını jeopolitik risklerle manipüle edildiğini söyleyen Memiş, Mart ayında 720-750 bant aralığının takip edeceğini sözlerine ekledi. Memiş, sterlin tarafında 2022 yılında beklentisi olduğunu ve bu beklentinin devam ettiğini söyledi. Yatırımcılara seslenen Memiş, sterlini 18 seviyesinin üstünde almayacağının altını çizdi.

İslam Memiş yatırımcıları 'Sıkı sıkı sarılın' diyerek uyardı: Gram altın, dolar, sterlin, bitcoin...

“GRAM ALTIN 800 TL’NİN ÜZERİNDE ALINMAZ”

İslam Memiş sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Dolar kurunda 13,63 seviyesi gündeme gelebilir. Ukrayna-Rusya arasında çatışma olursa dolar 13,80 seviyesi olabilir. Ama ben seviyede alımlara sıcak bakmıyorum. Ancak 13,50 seviyelerinde alınabilir. Sepetinize Euro koyabilirsiniz. Çünkü EURO/Dolar paritesi düşük. Kademeli olarak alabilirsiniz. Euro şuan benim nazarımda düşük. Gram altın ise 800 TL’nin üzerinde alınmaz. Ben sıcak bakmıyorum. Sepetinizde düşük miktarda doları, sterlin ve altınıza dokunmayın. Çünkü bu seviyeleri bir daha göremeyeceksiniz. Pazartesi günü rahatça açıklamalarda bulundu. Ben yükselişlerin kalıcı olduğunu tahmin etmiyorum. Çatışma olacağını düşünmüyorum. Eğer yanılırsam Rusya, Ukrayna’yı gerçekten işgal ederse bırakan altının ONS fiyatlarındaki 1800 dolar seviyesini 1900 ve 2000 dolar ataklarını görürüz. Başka bir Türkiye ve dünya ekonomisini konuşuruz. Umarım olmaz ama bunlar olursa bildiğiniz her şeyi unutun.

BITCOIN ALIŞLARINDA DİKKAT

Bitcoin tarafında yüzde 7’lik bir satış gördük. Özellikle bu yükselişte satışlar 40 bin dolar seviyesi kadar olabilir. Bu yükseliş aman ha dikkat edin tuzak olabilir. Düşüşlere dikkat etmek gerekiyor.

İslam Memiş yatırımcıları 'Sıkı sıkı sarılın' diyerek uyardı: Gram altın, dolar, sterlin, bitcoin...

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...