Tgrt Haber

Altın ve gümüşte yeni rekorlar yolda! İslam Memiş Reisi'nin ölümü sonrası piyasaları yorumladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com.tr
20 May 2024 11:35 - Güncelleme : 20 May 2024 12:10

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin uçak kazası sonrası yaşamını yitirmesi sonrası suikast iddiaları konuşulurken gözler altın piyasalarına çevrildi. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tüm dünyayı etkisi altına alan olay sonrası piyasaları değerlendirdi.

Altın Fed'in bu yıl en az iki faiz indirimi yapabileceği yönündeki beklentilerle ons başına 2 bin 430 dolar civarına tırmandı. İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ani ölümü ise petrol üreticisi ülkedeki belirsizlik endişelerine neden oldu. Altın, jeopoltik riskleri desteklemesiyle yeni bir rekor kırdı. 

Gram altın iç piyasada 2 bin 500 TL'ye kadar yükselirken çeyrek altın 4 bin liranın üzerindeki seyrine devam etti. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş TGRT Haber'de yaptığı değerlendirmelerde altın için beklediği seviyeyi açıklayarak şunları kaydetti:

Altın ve gümüşte yeni rekorlar yolda! İslam Memiş Reisi'nin ölümü sonrası piyasaları yorumladı - 1. Resim

ORTA DOĞU'DA NELER OLUYOR?

Mayıs ve haziran ayları manipülasyon ayı ve manipülasyon ayına hazır olun. Çünkü bir sabah kalktığınız zaman farklı bir dünya ekonomisine uyanabilirsiniz. Farklı gelişmeler yaşanabilir. Bu da yatırım araçlarında sert algılamalara neden olabilir. Ben jeopolitik gerilim tarafında İsrail'in bir bölgesel savaş istediğini, yeni bir Körfez savaşı çıkma ihtimalini güçlü gördüğümü söyleyebilirim. 

3 BİN 500 TL BEKLENTİM DEVAM EDİYOR

Tabii bu yıl sonuna kadar değerli emtialar tarafında altın ve gümüş yeni rekorlara imza atabilir. Bunun hazırlığını merkez bankaları zaten yaptı. 2024 yılının ilk çeyreğinde merkez bankaları  bin 238 tonluk altın alımı yaptı ve yine Türkiye Cumhuriyeti merkez bankası da 30 tonluk alım yaptığını gördük.

Altın ve gümüşte yeni rekorlar yolda! İslam Memiş Reisi'nin ölümü sonrası piyasaları yorumladı - 2. Resim

Merkez bankaların her altın rezervlerini artırmasından sonra jeopolitik gerilimlerin aslında bir noktada patlak verdiğini bize göstermiş oluyor. Bu yılla alakalı 3 bin  3 bin 500 TL seviyesi ile alakalı beklentim devam ediyor.

ONS ALTINDA BEKLENTİ BELLİ OLDU

Ons altın tarafında 2 bin 600 devamında 3 bin dolar seviyesi bekleniyor. Ancak şu anda bu seviyelerin yukarısını revize edecek bir gelişme şu anda yok.

Ancak bir jeopolitik gerilim tekrar tırmanırsa ve sıcak savaşa dönüşürse bu durum tabii ki değişebilir ama bugünkü ekonomik koşullar bugünkü gelişmeler, dünyanın jeopolitik anlamda iyi bir yere gitmediğini, bölgesel savaşların gelme ihtimalini her zaman güçlendiren yeni açıklamalar var.

Piyasalarda şöyle bir şey var, insanlar genelde haftaya başlarken başka bir piyasaya başlıyor, farklı bir haber akışı geliyor.

Altın ve gümüşte yeni rekorlar yolda! İslam Memiş Reisi'nin ölümü sonrası piyasaları yorumladı - 3. Resim

GÜMÜŞ ALTINI TAHTINDAN ETTİ

Öngörü gittikçe azalıyor mesela gümüş tarafında yıl boyunca beklediğimiz 32 dolar seviyesi daha yılın ilk yarısı doğmadan gerçekleşmiş oldu. Bu tarafta yukarı yönlü hareketleri revize edebilirim.

Mesela gümüşün gram fiyatında 37 TL, ons tarafında 37 dolar. Gümüş altını tahtından etti. Altından daha fazla kazandırdı.

Ve gümüş tarafında yukarı yönlü revizelerin devam ediyor ama altın tarafında yine 3.000 3.500 TL aralığındaki gram altın beklentisi devam ediyor.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...