Tgrt Haber

İslam Memiş'ten altın için "son alım fırsatı' uyarısı! Bu tarihlere dikkat

31 Ocak 2022 16:27
İslam Memiş'ten altın için "son alım fırsatı' uyarısı! Bu tarihlere dikkat

Altın ve para piyasaları haftaya düşüşle başlarken ocak ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasına az bir süre kaldı. Peki altın, dolar ve Euro’da düşüş devam edecek mi? Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş, özellikle altın yatırımcılarına çok kritik öneriler verdi.

Dolar, altın ve Euro haftaya düşüşle başladı. Para ve altın piyasalarının seyrinin hangi yönde ilerleyeceği vatandaşın gündeminde. Peki düşüş devam edecek mi, özellikle dolar ve altın hangi seviyeleri görecek?  Öte yandan bu haftanın en kritik tarihi ise 3 Şubat. Ocak ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber ekranlarında altın ve para piyasalarındaki son durumu değerlendirdi.  

DOLARDA KRİTİK TARİH 

Dolar endeksinde bu hafta boyunca düşüşlerin devam edeceğini belirten Memiş, şubat ayı boyunca dolar üzerindeki bu baskının devam edeceğini belirterek “Dolarda yurt içi piyasalarda 13.30 TL seviyelerini görebiliriz. Devamında ise 12.60 ile 12.20 seviyelerini görebiliriz. 17 Şubat Merkez Bankası kararıyla dolar üzerindeki baskılanma devam edecek. 3 Şubatta enflasyon rakamları açıklanacak, o tarihte biraz yükselebilir ancak sonrasında yeninden düşüşe geçecek” ifadelerini kullandı. 

İslam Memiş'ten altın için

ALTINDA SON 1 AY 

Memiş, gram altının şubat ayında düşeceğini ifade etti. Bu seviyelerin altın için alım seviyesi olduğunu belirten Memiş, hem jeopolitik nedenler hem de enflasyon nedeniyle altın fiyatının artacağını kaydetti. “Şubat ayı son alım fırsatı” diyen Memiş, yıl içerisinde gram altında 1.400 seviyelerinin görüleceğinin altını çizdi. 

FED KAÇ KEZ FAİZ ARTTIRACAK? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) yılın ilk çeyreğinde faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği tahmininde bulunan Memiş, bu öngörüsünün şubat ve mart ayları için de geçerli olduğunu belirtti. Ancak TCMB’nin yaz aylarında faiz indirimine devam edeceğini belirten Memiş, TCMB’nin Amerikan Merkez Bankasının (Fed) mart ayındaki faiz kararlarını görmek isteyebileceğini vurguladı. Memiş, Fed’in 5 kez faiz arttıracağına dair iddiaları şöyle değerlendirdi: “3 kez faiz arttıracağı düşüncesindeyim. Belki 25 baz puan artırımını 50 baz puana çıkarabilir.”

Bitcoin’de de sert dalgalanmalar olacağını belirten Memiş, yaz aylarında altın, dolar ve kripto paraların yarışacağını belirtti. 
 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...