Tgrt Haber

İslam Memiş'ten altın ve döviz yatırımcısına 'savaş' uyarısı: Tüm ezberler bozuldu

22 Şubat 2022 09:00 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 11:21
İslam Memiş'ten altın ve döviz yatırımcısına 'savaş' uyarısı: Tüm ezberler bozuldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıma kararı sonrasında bölgedeki barışın Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından sağlanması için Savunma Bakanlığı’na talimat verdi. Son noktayı koyan Vladimir Putin’in ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. Memiş, “Savaş fiyatlanması ile pozisyon almak gerek.” sözlerini kullandı.

Rusya- Ukrayna arasındaki kriz nedeniyle piyasalar alt üst oldu. Yukarı aşağı yönlü sürekli değişiklik gösteren altın fiyatları Rusya ve Ukrayna’nın gölgesinde kalmaya devam ediyor. Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair imzaladığı iki ayrı kararname’nin ardından Rusya Donbas bölgesine girmeye başladı. 

"TÜM EZBERLER BOZULDU"

Bu olayların ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıklamalarda bulundu.

Memiş yaptığı açıklamada, “Rusya- Ukrayna gerginliğinde Vladimir Putin, son noktayı koydu. Yani savaş ve gelecek dönem ile alakalı jeopolitik risk kaçınılmaz oldu. Savaş fiyatlanması ile pozisyon almak gerek. Tüm ezberler bozulduğundan açıkta kalmamak gerek. Artık düşüş ihtimalini düşürdüler.” ifadelerini kullandı.

İslam Memiş'ten altın ve döviz yatırımcısına 'savaş' uyarısı: Tüm ezberler bozuldu

Memiş bir diğer paylaşımında, "Savaş piyasası oluştuğunda (ki başladı) döviz veya altın ile borçlanılmaz. Öncelik borç kapatmak olmalı. Dalgalı seyirde başlayan süreç artık yönünü yuları çevirmiştir. Şubat’ta düşüşler gr778 lira $ 13.30 lira ile sınırlı kalmıştır. Küresel piyasalarda artık rahatlık olmaz!" dedi.

İslam Memiş'ten altın ve döviz yatırımcısına 'savaş' uyarısı: Tüm ezberler bozuldu

"KRİZ BİTERSE ALTIN SERT DÜŞEBİLİR"

Bazı analistler ise Rus ile Ukrayna arasındaki kriz sona ererse altın fiyatlarında sert düşüşlerin yaşanabileceğini ifade etti.

FED MART'TA SAHNEDE OLACAK

Mart ayında Amerikan Merkez Bankasının (Fed) sahnede olacağını söyleyen Memiş, Fed tarafında şahin söylemlerin başladığına dikkat çekerek “ABD faiz artırımı sürecine girecek. Şubat ayının hikayesi bitecek. Mart ayında piyasalar, Fed’i konuşacak. Şubat hem döviz hem de altında son alım fırsatları sunuluyor” ifadelerini kullandı.

PUTİN’DEN TALİMAT

Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair imzaladığı iki ayrı kararname, ülkenin yasal bilgi sisteminde yayınlandı. Beşer maddeden oluşan kararnamelerde, Putin'in Rusya Silahlı Kuvvetlerine sözde Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinde barışın korunması için faaliyetlerde bulunması talimatını verdiği belirtildi. Ayrıca, Putin, Rusya Dışişleri Bakanlığına da sözde Donetsk ve Lugansk tarafları ile diplomatik ilişkilerin sağlanması konusunda anlaşmaların yapılması talimatını verdi. Söz konusu kararnamelerin, imzalandığı tarihte yürürlüğe girdiği kaydedildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...