Tgrt Haber

İslam Memiş'ten manipülasyon uyarısı: Al sat yapmayın yoksa kumar oynarsınız

15 Şubat 2022 15:33 - Güncelleme : 15 Şubat 2022 21:53
Memiş, bir yıldır enflasyonla fakirleştirilen insanların şimdi de manipülasyon ve algıyla fakirleştirildiğine dikkat çekti.

Altın ve para piyasaları Rusya ve Ukrayna krizi gölgesinde yönünü bulmaya çalışıyor. Euro, kripto paralar ve borsada bugün yükselişler gözlemlenirken dolar ve özellikle gram altın düşüşte. Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, Ukrayna işgali iddialarının manipülasyon olabileceğine dikkat çekerek “Al sat yapmaktan uzak durun, kumar oynamayın” çağrısında bulundu.

Memiş, bir yıldır enflasyonla fakirleştirilen insanların şimdi de manipülasyon ve algıyla fakirleştirildiğine dikkat çekti.

ABD ve Batı ülkelerinin Rusya’nın Ukrayna’yı bu hafta içinde işgal edeceği uyarıları piyasalarda gerilime yol açtı. Haftaya allak bullak başlayan para ve altın piyasaları haftanın ikinci gününde toparlanma telaşında. Euro, kripto paralar ve borsada yükselişler görülürken dolarda düşüş söz konusu. Güne yükselişle başlayan altın ise gün ortalarından itibaren özellikle gram altın tarafında düşüşe geçti. Manipülasyonlara karşı uyarılarda bulunan para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki yeni gelişmeleri yorumladı.

AL SATTAN UZAK DURUN!

Ons altın fiyatının yükselmesinin piyasaları etkilediğini belirten Memiş, diğer faktörün ise Rusya-Ukrayna krizi olduğunu söyledi. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı yapmaması durumunda iddiaların manipülasyon olduğunun ortaya çıkacağını kaydeden Memiş, “Şayet işgal gerçekleşmesi durumunda bambaşka bir dünya ekonomisi ortaya çıkaracaktır. Bu iş burada kalmaz. Bu süreçte bu fiyatlamaları sağlıksız buluyorum” dedi. Rusya ve Ukrayna savaş riskinden bahsetmezken ABD ve Batı ülkelerinin felaket tellallığı yaptığını kaydeden Memiş, bu hafta için yatırımcılara şu önerilerde bulundu:

“Dikkatli olun. Son bir yıldır enflasyonla toplumu fakirleştirenler şimdi de manipülasyonla insanların ellerindeki varlıkları almaya devam ediyorlar. İnsanlar böyle fakirleşiyor. Kısa vadede zengin olurum hayaliyle al sat yapanların bu şekilde fakirleştiğini görüyoruz. Manipülasyonlarla insanlar fakirleştiriliyor. Bu hafta bu saldırı gerçekleşmezse kim ne kazandı kim ne kaybetti, ona bakmak lazım.”

İNGİLİZLER'İN EN SEVDİĞİ YATIRIMCILAR TÜRKLER

Memiş, İngiltere’nin en fazla Türk yatırımcıları sevdiğine dikkat çekerek “Çünkü en fazla al sat yapanlar Türkler. Sürekli ters köşe oluyorlar, duygularıyla hareket ediyorlar. İnsanlar altın ya da dolar yükselirken koşa koşa gidip aldılar. Bunları düşükken alacaksın. Ne zaman dolar eski seviyeleri görecek herkes gidip yine dolar alacak. Bu sürü psikolojisidir” ifadelerini kullandı.

BU HAFTA KRİTİK

Dünya piyasalarını şu an kimsenin okuyamadığını belirten Memiş, ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği günü ve saati verdiğine dikkat çekti. Bunun bir manipülasyon olma ihtimalinin altını çizen Memiş, “İş artık manipülasyona ve algıya geldi. Her gün korku ve endişeyle yatan kalkan insanlar istiyorlar. Korkudan kazanan insanlar var. Şurada üç günümüz var, bakalım Rusya Ukrayna’yı işgal edecek mi? O zaman göreceğiz manipülasyon nasıl yapılır, ters köşe nasıl yapılır? Duygularla değil mantığınızla hareket edin. Kumar oynamayın! Alıp satmayın!” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...