Tgrt Haber

İsrail'e destek veren Starbucks, tutuştu: Boykotların ardından 12 milyar dolar kaybetti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2023 18:38 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 23:38
İsrail'e destek veren Starbucks, tutuştu: Boykotların ardından 12 milyar dolar kaybetti

Gazze Şeridi'ni abluka altına alan ve binlerce sivili katleden İsrail'e destek veren Starbucks, dünya çapında gerçekleştirilen boykotlar nedeniyle 12 milyar dolar kaybetti.

Gazze​ Şeridi'nde büyük bir katliama imza atan İsrail'e deteğini açıklayan Starbucks​'a dünya çapında bir boykot​ başlatıldı. Boykottan sonra Starbucks'ın hisselerinde büyük bir oranda düşüş yaşandı.  Starbucks'ın hisseleri yüzde 8,96 oranında düştü, bu da yaklaşık 12 milyar dolar zarara denk geliyor. 

ÇALIŞANLAR GREVE GİTTİ

ABD'de Starbucks'ın yüzlerce şubesinin çalışanları, 16 Kasım'da çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle greve gitmişti. Öte yandan, Starbucks'ın, işçi sendikasının X sosyal medya platformunda, "Filistin ile Dayanışma!" paylaşımında bulunmasının ardından sendikayı dava etme kararı tartışmalara neden olmuştu. Şirketin bu kararı, sosyal medya platformlarındaki eylem çağrılarıyla birlikte bir dizi boykota yol açmıştı.

ÇİN'İN LUCKİN COFFEE'Sİ HIZLA BÜYÜDÜ

Bu arada, Starbucks İcra Kurulu Başkanı Laxman Narasimhan, Morgan Stanley Küresel Tüketici ve Perakende Konferansı'nda yaptığı sunumda, Çin'de toparlanmanın beklendiği kadar olmadığını belirtmişti.

Analistler, Çin menşeli kahve zinciri Luckin Coffee'nin yoğun taleple hızla büyümesinin Çin'de Starbucks için rekabet baskısı oluşturduğuna işaret ederek, Luckin başarılı olunca diğer kahve zincirlerinin Çin pazarına odaklanmasının ABD'li şirketi zor duruma sokacağını belirtti.

İsrail'e destek veren Starbucks, tutuştu: Boykotların ardından 12 milyar dolar kaybetti

ŞUBELERİ TEK TEK KAPATILIYOR

Öte yandan bu süreçte dikkat çeken bir gelişme de yaşanmıştı. Fas'taki Starbucks şubelerinin Gazze boykotu sebebiyle zarara uğradığı ve kapatılacağı belirtildi. Faslı medya kuruluşu Maroc Hebdo, 18 kahve şubesinin kalıcı olarak kapatılacağını aktardı.

Maroc Hebdo'nun haberinde "Güvenilir bilgilere göre, iki büyük küresel marka, özellikle İsveçli hazır giyim markası H&M ve prestijli Amerikan kahve zinciri Starbucks, 15 Aralık'tan itibaren Fas'ı terk edecek" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...