Tgrt Haber

İstanbul Havalimanı yine zirvede! Avrupa ülkelerini geride bırakarak en yoğun havalimanı oldu

29 Ekim 2022 09:00 - Güncelleme : 29 Ekim 2022 10:11
İstanbul Havalimanı yine zirvede! Avrupa ülkelerini geride bırakarak en yoğun havalimanı oldu

Yılın üçüncü çeyreğinde 20 milyona yakın yolcuyu ağırlayan İstanbul Havalimanı İngiltere, Fransa ve Hollanda’yı geride bırakarak Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuya dair bir açıklama yaparak "Avrupa'nın zirvesinde yine İstanbul Havalimanı var! İstanbul Havalimanı 2022'nin 3. çeyreğinde 20 milyon yolcuyu ağırladı! Bu gurur hepimizin! Türkiye Yüzyılı..." sözlerini kullandı.

Avrupa​ Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) bu yılın temmuz, ağustos, eylül ayını içeren 3'üncü çeyreğine ait istatistikleri açıkladı. Buna göre; zirveyi kimseye bırakmayan  İstanbul Havalimanı, 2022 yılının 3'üncü çeyreğinde 19 milyon 957 bin 147 yolcu ağırlayarak bir kez daha Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.

İSTANBUL HAVALİMANI’NI LONDRA TAKİP EDİYOR

Yapılan açıklamaya göre; İstanbul Havalimanı'nı 18 milyon 133 bin 150 yolcu ile Londra Heathrow takip etti. Listenin geri kalanında 17 milyon 404 bin 157 yolcuyla Paris Charles de Gaulle Havalimanları yer alıyor. Antalya Havalimanı​ ise 14 milyon 593 bin 276 yolcuyla Avrupa'nın en yoğun yedinci havalimanı oldu.

“AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE YİNE İSTANBUL HAVALİMANI VAR”

Diğer yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'ndaki gelişmelerle alakalı olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.  Bakan Karaismailoğlu, "Avrupa'nın zirvesinde yine İstanbul Havalimanı var! İstanbul Havalimanı 2022'nin 3. çeyreğinde 20 milyon yolcuyu ağırladı! Bu gurur hepimizin! Türkiye Yüzyılı..." sözlerini kullandı.

Kaynak: DHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...