Tgrt Haber

İstanbul nefes bile aldırmıyor! Yaşamanın maliyeti katlandıkça katlandı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2023 18:20 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 05:59
İstanbul nefes bile aldırmıyor! Yaşamanın maliyeti katlandıkça katlandı 

Türkiye'nin en büyük metropolü İstanbul, son yıllarda artan yaşam maliyetiyle gündemde. Şehirdeki yüksek kira fiyatları, gıda maliyetleri ve ulaşım giderleri, İstanbulluların cebini zorluyor. İPA'nın araştırmasına göre, İstanbul'da yaşamanın maliyeti geçen aya göre yüzde 79,42 arttı. İşte 4 kişilik ailenin geçinebilmesi için gereken para... 

Özellikle konut maliyetleri İstanbul​'da yaşamayı her geçen gün daha zor hale getiriyor. Birçok insan, uygun fiyatlı konut bulmakta güçlük çekiyor ve kira​ ödemeleri, gelirlerin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Ayrıca, market alışverişleri ve temel ihtiyaçlar da giderek daha pahalı hale geliyor.

Ulaşım giderleri de İstanbul'daki yaşam maliyetini artırıyor. Toplu taşıma fiyatlarına gelen son zam, paradan kaynaklı sorunları beraberinde getiriyor. 

İstanbul'da yaşam maliyeti​ son bir yılda büyük bir sıçrama yaşayarak geçen yıla göre yüzde 79,42 artış gösterdi. Megakentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti artık 44.561 lira seviyesine yükseldi. Bu rakam, asgari ücretle geçinmeye çalışan aileler için İstanbul'da yaşamın ne kadar zor olduğunu gösterdi. 

GEÇEN AYA GÖRE 2 BİN LİRA ARTTI 

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) Eylül ayı araştırmasına göre, İstanbul'da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 79,42 arttı. İstanbul'Daki 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 44.561 lira olarak hesaplandı. Geçtiğimiz aya göre bu hesaba 1.968 lira daha eklendi. 

Megakentte yaşamanın maliyeti önceki aya göre, yüzde 4,62, geçtiğimiz yılın Aralık ayına göre ise yüzde 61,47 oranında artış gösterdi. 

İstanbul nefes bile aldırmıyor! Yaşamanın maliyeti katlandıkça katlandı 

KIRMIZI ETİN YANINDAN GEÇİLMİYOR! 

Hanelerin sürekli kullandığı bazı ürünler bir önceki yılın eylül ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en dikkat çeken artış yüzde 183,33 artış oranı ile saç bakım ürünleri fiyatlarında yaşandığı görüldü. 

Et ve kıyma fiyatları da yıllık değişim oranında yüzde 117 yükseldi. 

İstanbul nefes bile aldırmıyor! Yaşamanın maliyeti katlandıkça katlandı 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...