Tgrt Haber

TOKİ sosyal konut projeleri İstanbul'da nereye yapılacak? TOKİ evleri İstanbul'da nerede?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
20 Eylül 2022 17:00 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 17:39
TOKİ sosyal konut projesinin konut ilçeleri belli oldu

TOKİ sosyal konut projesinde başvuru şartları arasında İstanbul'da geliri 18 bin, diğer illerde ise 16 bin liranın altında olmak, tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması gibi detaylar yer almakta. 5 milyon vatandaşın başvuruda bulunması beklenirken, başvuruda yaşanacak yoğunluk sebebiyle önlemler alındı. TOKİ sosyal konut projesinin İstanbul'da konut yerleri ve tüm detayları haberimizde.

TOKİ sosyal konut projesinin konut ilçeleri belli oldu

81 ilde ev sahibi olmak isteyen vatandaşları uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİsosyal konut​​ projesi için başvurular başladı. Ekim ayının sonuna kadar devam edecek başvurularda başvuru​ şartlarını ihlal edecek kişiler için yaptırım uygulanacak. 81 ilde yapılacak konutların ilçeleri belli oödu. İşte Sosyal Konut Projesi'nde il ve ilçeler...

TOKİ PEŞİNAT NE KADAR?

2+1 konutlar için ödeme miktarı 608 bin lira olarak belirlenirken, aylık ödeme miktarı 240 ay vade ile 2 bin 280 lira, 3+1 konutlar için ödeme miktarı 850 bin lira olarak belirlenirken aylık ödeme niktarı 240 vadeyle 3 bin 187 lira olarak belirlendi. Peşinat olarak başvuru ğcreti 500 TL, iş yeri başvuruların ücreti ise 2000 TL.

İSTANBUL​'DA TOKİ KONUTLARI

Türkiye geneli 250 bin konutun yer aldığı "İlk evim, iş işim" projesinin İstanbul için 50 bin inşaatının başlayacağı duyuruldu. İstanbul'da Arnavutköy, Çatalca, Silivri, Tuzla, Başakşehir, Esenler ilçelerinde proje başlanacak. 

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI 

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmek veya proje il nüfusuna kayıtlı olmak
  • Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde
  • Tapuda kayıtlı konutu bulunmamak,
  • TOKİ'den daha önce ev sahibi olmamak
Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...