Tgrt Haber

İstanbul'da toplu ulaşıma zam yolda! UKOME yarın toplanıyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Temmuz 2023 09:30 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 09:40
İstanbul'da toplu ulaşıma zam yolda! UKOME yarın toplanıyor

Akaryakıta gelen zamların ardından toplu ulaşıma da peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı zam gündemiyle toplanıyor. Yüzde 57 zam isteyen İBB, UKOME'den kararı geçirmeye çalışacak.

Akaryakıta gelen zamların ardından toplu ulaşıma da peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi​, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı zam gündemiyle toplanıyor. Yüzde 57 zam isteyen İBB, UKOME​'den kararı geçirmeye çalışacak. 

Benzin ve motorinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) atırılması ve üstüne gelen zamlarla birlikte akaryakıt​ fiyatları aldı başını gitti. Zamların ardı arkası kesilmezken ilk ulaşım zammı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. 24 Temmuz'da uygulamaya giren yeni tarife ile birlikte tam bilet 15 TL, öğrenci bileti 7,5 TL, öğrenci abonmanı ise 220 Türk lirası oldu. 

İMAMOĞLU ZAM SİNYALİNİ VERMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​ da geçen gün yaptığı açıklamada, ÖTV ve KDV'deki artışa işaret ederek, İstanbul'da toplu taşıma fiyatları için zam sinyali verip "Bu maliyetlerle toplu taşıma fiyatları değişecektir" açıklamasında bulunmuştu. 

İBB'nin çağrısıyla yarın 13.00'da Bakırköy Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde zam talebi gündeme getirilecek. 

Toplantıda, otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servisine zam yapılması istenilecek.  

YÜZDE 57 ZAM İSTENİYOR! 

İBB'nin, UKOME alt komisyonunda, toplu ulaşıma yüzde 57 zam yapılması teklifinde bulunduğu öğrenildi. UKOME'de ayrıca yayalaştırma ve parkomat maddeleri de görüşülecek.

ZAMLI TARİFE NASIL OLACAK? 

İBB'nin yüzde 57'lik talebine göre, aylık abonman 777 TL'den 1219 TL'ye, öğrenci abonmanı 140 TL'den 219 TL'ye, tam bilet 9,90'dan 15,5 TL'ye, öğrenci bileti 4,83 TL'den 7,5 TL'ye, taksi indi-bindi ise 40 TL'den 62 TL'ye çıkıyor. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...