Tgrt Haber

'Istihdam Fuarı'yla 10 bin kişiye iş kapısı açılacak

17 May 2016 07:39
'Istihdam Fuarı'yla 10 bin kişiye iş kapısı açılacak

İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı, işsizlere umut olacak. 240 firmanın katılımıyla düzenlenecek fuarda 10 bin kişinin iş sahibi olması hedefleniyor. Fuar kapsamında üç gün boyunca işsizlerle, firmalar yüz yüze görüşecek.

İŞKUR İstanbul İş Müdürlüğü’nün, işsizliğin azaltılmasına yönelik hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi İSKİF İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı, 9-11 Haziran 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Esmedya’nın basın sponsorluğunu gerçekleştirdiği fuarı bu yıl toplam 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Toplam 240 firmanın katılımıyla yapılacak fuarda üç gün boyunca binlerce ziyaretçinin, katılımcı firmaların insan kaynakları yöneticileri ve uzmanlarıyla yüz yüze iş görüşmesi yapması, 10 bin kişinin de iş sahibi olması hedefleniyor.

DANIŞMANLIK YAPACAKLAR

Fuar öncesi İstanbul Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında  İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, İSKİF Fuarı’nda iş arayan, işini değiştirmek isteyen binlerce kişiyle işverenleri bir araya getireceklerini belirterek, "Bu fuarda herkese iş var. Muammer Coşkun iş hayatına henüz adım atmaya hazırlanan üniversitelilere ve engellilere de istihdam fırsatları sunacağız. Fuarda uzman danışmanlarımız ziyaretçilerimize iş dünyası hakkında rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecekler" ifadelerini kullandı. Esnek Çalışma Modeli'nin Meclis'ten geçmesiyle geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışmaya aracılık etme hakkı kazanan 'özel istihdam büroları' da İŞKUR'un düzenlediği İSKİF Fuarı'na katılmak için başvuruda bulunmuşlar.  

Mesleki eğitim önemli

TÜRKİYE'nin istihdam alanındaki sıkıntılarda 28 Şubat sürecinin de önemli rol oynadığına dikkat çeken İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Mesleki eğitimin önünün kapatıldığı bu süreçte Türkiye’de ara eleman yetiştirilmesinin de önü tıkandı. Ara eleman açığını kapatacak bir istihdam ve eğitim politikası benimsenmeli” dedi.

23 bin 500 açık var

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun’un verdiği bilgilere göre 2016'da Türkiye’de 220 bini İstanbul’da olmak üzere 1 milyon kişi istihdam edilecek. Şuanda İŞKUR’da 23 bin 500 açık iş pozisyonu var. İŞKUR’da kayıtlı olan işverenler ağırlıklı olarak ilköğretim ve ortaokul mezunu beden işçisi talebinde bulunuyor.

240 firma 'çalışan' arayacak

9-11 Haziran'da İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek İSKİF Fuarı’na kamu kurumları, belediyeler, mesleki eğitim projeleri yapan üniversiteler, havacılık, inşaat, tekstil, finans, perakende, telekom, sağlık, gıda sektörlerinin de aralarında yer aldığı 240 firma ve kurum bekleniyor. Her eğitim seviyesinde insanın iş olanaklarını değerlendirebileceği fuara bu yıl 100 bin ziyaretçi bekleniyor. İŞKUR İstanbul İş Müdürlüğü’nün düzenlediği İSKİF 2016’ya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası ve Dünya Ticaret Merkezi destek veriyor. Denizbank da fuarın ana sponsoru olarak bu sosyal sorumluluk projesinde yer alıyor.

Yüzde 30’u İŞKUR’dan

FUARIN sponsorluğunu yapan Denizbank’ın Genel Müdürü Hakan Ateş de, "Şu anki istihdamın yüzde 27’si kadın. Yani kadınların toplam istihdam içindeki payı 3’te 1’i aşmış durumda. Denizbank olarak eleman ihtiyacımızın yüzde 30’unu İŞKUR’dan sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...