Tgrt Haber

İsviçreli bankadan rekor altın ve gümüş tahmini

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
05 Şubat 2024 16:42 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 16:47

Fed Başkanı Powell’in faiz açıklamaları piyasalara yön verirken İsviçreli bankadan altın ve gümüş tahmini geldi.

ABD ekonomisindeki güçlü verileri ve faiz indirimlerine ilişkin açıklamalarla altın​ kayıplarını sürdürdü. Uzmanlar yılın genelinde altın ve gümüşte yukarı yönlü beklendiklerini sürdürürken İsviçre merkezli UBS bankası altın ve gümüş​ için beklentilerini açıkladı.

MARTTA FAİZ İNDİRİMİ ZOR

FED​ Başkanı Jerome Powell​, pazar günü yaptığı açıklamada “Çok erken hareket etmenin tehlikesi, işin tam olarak tamamlanmaması ve son altı ayda açıklanan olumlu verilerin bir şekilde enflasyonun nereye gittiğine dair gerçek bir gösterge olmadığının ortaya çıkmasıdır” dedi.

ALTIN KAYIP VERDİ

Powell, faiz oranlarının belirlenmesi konusunda Fed’in 19-20 Mart’taki toplantısına işaret ederek faiz indirimleri için henüz erken olduğu mesajını verdi.  Ons altın ABD ekonomisinden gelen güçlü verilerle haftaya 2.030 seviyesinden başladı.

Fed’in şahin duruşuna devam edeceği beklentilerinin yükselmesiyle bir önceki seanstaki kayıplarını sürdürdü. Powell’ın açıklamaları yüzde 2 enflasyon hedefinde inatçı olunacağı işaretlerini kuvvetlendirdi.

İsviçreli bankadan rekor altın ve gümüş tahmini - 1. Resim

ALTIN DAHA CAZİP HALE GELECEK

UBS analistleri değerli metal piyasalarını inceleyen bir rapor yayımlayarak piyasalardaki gelişmeleri gözler önünü serdiler. Bahsi geçen raporda, faiz oranları​ düştükçe altını tahvil gibi alternatif yatırımlara kıyasla daha cazip hale geldiği paylaşıldı.

YIL SONU İÇİN TAHMİNLERİNİ AÇIKLADILAR

UBS Değerli Metaller Stratejisti Joni Teves ise konuyla ilgili olarak, altının Fed'in daha güvercin bir tutum sergilemeye başlamasıyla birlikte yükselişine ivme kazandırmasını beklediklerini ifade ettiler. Analistler altın için tahminlerini de paylaşarak bu durumun ons altının yıl sonuna kadar 2.200 dolara ulaşmasına destek olabileceğini söylediler.

GÜMÜŞTEN İYİ PERFORMANS BEKLENTİSİ

Teves ayrıca Fed'in gevşemeye gittiği bir senaryoda gümüşün de gerçekten iyi performans gösterebileceğini düşündüklerini belirterek, “Gümüş, altının oldukça gerisinde bir performans sergiliyor. Bu yüzden arayı kapatması gereken çok şey var ve bence bu hareket oldukça etkileyici olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...