Tgrt Haber

BAT'tan Türkiye için 200 milyon dolarlık yatırım açıklaması

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Eylül 2024 15:38 - Güncelleme : 25 Eylül 2024 16:02
BAT'tan Türkiye için  200 milyon dolarlık yatırım açıklaması

İtalya’nın Trieste şehrinde 500 milyon euroluk yatırımla üretime başlayan ve 12 ülkeye ihracat yapan yeni fabrikasını tanıtan BAT, mevzuatın uygun olması halinde Türkiye’de de ilk etapta 200 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

BAT​ Trieste Başkanı Andrea Di Paolo, tütün bazlı ürünlerde bir dönüşümün söz konusu olduğunu ve geleneksel ürünlerden yeni kategori ürünlere geçişle birlikte sigara tüketiminde yüzde 4'e yakın bir düşüş yaşandığını belirterek, üretimin de bu yöne doğru bir geçiş yaşadığını söyledi. İtalya’daki mevzuattaki değişiklerin yeni tesisin açılışına olanak verdiğini belirten Adrea Di Paolo kısa sürede 12 ülkeye ihracat yapmaya başladıklarını söyledi.

İTALYA'DAKİ FABRİKAYA TÜRK MÜDÜR

Türkiye​'nin grup için önemli bir yetenek merkezi olduğunu belirten BAT Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Genel Müdürü Alper Yüce, 60’ın üzerinde Türk yöneticinin farklı ülke ve kıtalarda önemli görevlere atandığını belirterek, “Bunun örneklerinden birinin Trisete’deki fabrikanın müdürünün Samsun’dan giden Zeynep Aşar olması” dedi. Yüce, söz konunu ürünlerin şu an Türkiye'de yasal olarak satılmadığını belirterek, "Trieste örneğinin aynısını şu an Türkiye'de yapabilecek durumdayız. Benzer bir yatırım ve ekosistem oluşturulabilir. Türkiye'de bu yatırımı hayata geçirebilirsek ilk etapta 200 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

2 MİLYAR AVROLUK GELİR

BAT Trieste Fabrika Müdürü Aşar da "Fabrikanın ana alanı yeni kategori ürünler olacak. Bu fabrikadaki ürünler İtalya ekonomisine 2 milyar euroluk vergi geliri sağlıyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe25 Eylül 2024 15:55

Türkiye'ye yeni yatırımlar gelecekmiş bu güzel haber, umarım işler iyi gitmeye devam eder ve ülkemiz gelişir

Sonraki Haber Yükleniyor...