Tgrt Haber

İYİ Parti'den kademeli emeklilik açıklaması: Hükümete çağrı...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Şubat 2024 14:13 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 15:46
İYİ Parti'den kademeli emeklilik açıklaması: Hükümete çağrı...

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, kademeli emeklilikle ilgili çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Durumu 'adaletsizlik' olarak nitelendiren Zorlu, "Devletimizi de zora sokmayacak şekildeki düzenlemelere hazırız" dedi.

2000 ile 2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu​'na girişi olup EYT​ düzenlemesini kaçıran SSK ve Bağ-Kur'lu milyonlarca çalışanın gözü kademeli emeklilikte...

Kademeli emeklilik​ sistemi, belirli şartları sağlayan kişilerin kademeli olarak emekli olmalarını sağlıyor. Bu sistemde, emeklilik yaşı ve prim gün sayısı yerine, her iki şartın da kademeli olarak doldurulması esas alınıyor.

Konuya ilişkin AK Parti MYK sonrası basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​, "Staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok" cevabını vermişti.

İYİ Parti'den kademeli emeklilik açıklaması: Hükümete çağrı... - 1. Resim

"BU ADALETSİZLİĞE ARTIK SON VERİLMELİ"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu​ da konuya ilişkin yaptığı açıklamada; durumu 'adaletsizlik' olarak nitelendirdi ve bir an önce çözüm gerektiğini söyledi.

Zorlu şu ifadeleri kullandı:

"Sadece bir günde yüz binlerce insan, fazladan 15-20 yıl daha çalışarak emekli olmak zorunda bırakıldı. Bu adaletsizliğe artık son vermek gerekiyor. Biz bu anlamda TBMM'de kademeli emeklilik konusunda atılabilecek adımlara, devletimizi de zora sokmayacak şekildeki düzenlemelere hazırız"

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...