Tgrt Haber

İzmir'de kira fiyatları şoke etti! Haritayı gören hayrete düştü: 200 bin liraya dayandı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
14 Ağustos 2024 10:03 - Güncelleme : 14 Ağustos 2024 10:20
İzmir'de kira fiyatları şoke etti! Haritayı gören hayrete düştü: 200 bin liraya dayandı

Artan kira fiyatlarının önü alınamıyor. İzmir'de kira fiyatlarını görenler şaşkına döndü. Neredeyse 200 bin liraya kadar çıkan fiyatlar sosyal medyada gündem oldu.

Kira​ fiyatlarının en fazla arttığı ilk 3 il içinde yer alan İzmir​'de fiyatlar uçuşa geçti. Kiracı ve ev sahipleri arasında açılan davalar rekor seviyeye ulaştı. Kira fiyatlarındaki artış sebebiyle vatandaşlar ev bulamayacak hale geldi. Ev sahipleri de yıllardır oturan kiracılarını çıkartıp dairelerini daha yüksek fiyatlardan kiralamak isteyince fiyatlar arttıkça arttı. 

İZMİR'DE KİRA FİYATLARI 200 BİNE DAYANDI 

Kira artış oranlarında Muğla​, İstanbul​ ve İzmir ilk 3'te yer aldı. İzmir'de en ucuz kira 17-20 bin arasında seyrederken Alsancak​'taki kira fiyatları dudak uçuklattı. 

162 bin liraya kadar çıkan kira fiyatları sosyal medyada gündeme oturdu. 200 bin liraya dayanan fiyatları gören kullanıcılar "'Bu fiyatları verebilen var mı?' 'Evler kaç oda kaç salon' 'Tapu veriyorlar mı? Bu fiyatlar kira için olamaz" gibi yorumlarla tepkilerini gösterdi. 

Resim

KİRA FİYATLARININ EN FAZLA ARTTIĞI 10 İL

Endeksa'nın Temmuz 2024 verilerine göre, Türkiye'de en yüksek ortalama kira fiyatlarına
sahip 10 il şöyle sıralandı:

Muğla
İstanbul
İzmir
Ankara
Antalya
Aydın
Kocaeli
Çanakkale
Konya
Mersin

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...