Tgrt Haber

İzmir'de TOKİ nerelere, hangi ilçelere yapılacak? İzmir TOKİ sosyal konut projesi başvuru ekranı!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
17 Eylül 2022 17:00 - Güncelleme : 17 Eylül 2022 17:32
İzmir'de TOKİ nerelere, hangi ilçelere yapılacak? İzmir TOKİ sosyal konut projesi başvuru ekranı!

Dar gelirli bireyleri, üzerine herhangi bir tapu olmaması, 18 yaşından büyük olması, geliri İstanbul'da 18 bin, il dışı 16 bin TL olması şartlarını sağladığı takdirde düşük taksit ödemeleriyle ev sahibi yapacak TOKİ sosyal konut projesine ilgi bir hayli yoğun. Saat 10.30 itibariyle TOKİ sosyal konuta başvuru yapan kişi sayısı 92 bin oldu. Ekim ayının sonuna kadar devam edecek TOKİ ucuz konut başvuruları nasıl yapılır? İzmir TOKİ başvuruları nasıl yapılır? TOKİ İzmir evleri nerelerde? gibi soruların detaylı cevaplarına bu sayfadan erişebilirsiniz.

"İlk evim, ilk iş yerim" projesi kapsamında 50 bin adet sosyal konut​, 250 bin adet sosyal konut amaçlı arsa ve 50 bin adet iş yeri satışa sunulacak. Bugün başlayan TOKİ​ sosyal konut projelerine yoğun ilgi gösterildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum​, saat 10.30'da 92 bin başvuru​ yapıldığını,saat 11.00 itibariyle rakamın 141 bine çıktığını açıkladı. T.C. kimlik numarasının son rakamına göre yapılan başvurular nasıl yapılır? İzmir​'de hangi ilçelere evler yapılacak? gibi sorusunun tüm detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. 

İZMİR TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI 

81 ilde ihtiyaç sahiplerini ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ sosyal konut projesi başvuruları bugün başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un aktardığı bilgilere göre, saat 11.00 itibariyle başvuruların 141 bine çıktığı bildirildi.

TOKİ BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN

İZMİR TOKİ SOSYAL KONUT PROJELERİ NEREDE?

İzmir'de Aliağa, Bergama, Dikili, Güzelbahçe, Kiraz, Menemen, Merkez, Seferihisar, Torbalı, Urla, Karaburun, Kınık bilgelerine TOKİ sosyal konut projesi yapılacak. 

T.C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI

Yaşanan yoğunluk nedeniyle T.C. kimlik numarasının son hanesi; 0 olan vatandaşlar 14 Eylül Çarşamba günü, 2 olan vatandaşlar 15 Eylül Perşembe günü, 4 olan vatandaşlar 16 Eylül Cuma günü,  6 olan vatandaşlar 17 Eylül Cumartesi günü, 8 olan vatandaşlar 18 Eylül Pazar günü başvuru yapabilecek.Vatandaşlar, 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren herhangi bir limite takılmadan başvuru yapabilir. 

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Belirlenen şartlara uyan kişiler, e-devlet, Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden başvuru yapılabilr. Yoğunluğun önüne geçmek için T.C. kimlik numaralarıan göre başvuru sıralamasına dikkat etmek gerekir. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman Gülmen 18 Kasım 2022 09:09

Izmirde sosyal konut ev sahibi olmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

Sonraki Haber Yükleniyor...