Tgrt Haber

İzmir’den Türk coğrafyasına yayılıyor! Kurşun geçirmez ürünler Azerbaycan ordusunda kullanılacak

19 Ağustos 2023 15:02 - Güncelleme : 19 Ağustos 2023 15:12
İzmir’den Türk coğrafyasına yayılıyor! Kurşun geçirmez ürünler Azerbaycan ordusunda kullanılacak

Kurşun geçirmez çelik yelek, miğfer ve askeri malzeme üretimi yapan İzmirli firma Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı ile işbirliği yaptı. Balistik zırh delici kurşun geçirmez plakaların üretimi için Azerbaycan ayağı için imzalar atıldı. Üretilen ürünler Azerbaycan ordusunda kullanılacak.

İzmirli tekstil firması Azerbaycan​ Savunma Sanayi Bakanlığı’na kurşun geçirmez çelik yelek, miğfer ve askeri malzeme üretimi kolları sıvadı. Balistik zırh delici kurşun geçirmez plakaların üretimi için yurtdışı ayağı tamamlandı. Artık üretim Azerbaycan’da da yapılacak.

TÜM TESTLERDEN GEÇTİ, ANLAŞMA İMZALANDI!

İzmir​'de teknik tekstil alanında AR-GE ve üretim yapan Akıncılar Taktik Tekstil şirketi, geliştirdiği "balistik zırh delici kurşun geçirmez plaka" için Azerbaycan'da üretim anlaşması yaptı.

Şirketten yapılan açıklamada, Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı Bilimsel Araştırma Enstitüsü ile imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında bu ülkede bir süredir denenen balistik zırh delici kurşun geçirmez plakanın tüm testlerden başarıyla geçtiği belirtildi.

kurşun geçirmez plaka anlaşması

AZERBAYCAN ORDUSUNDA KULLANILACAK

Kurşun geçirmez plakaların bu ülkede üretimi ve ortak laboratuvar kurulumu için şirket Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Can Uzuntepe ile Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı Bilimsel Araştırma Enstitüsü Başkanı Mürsel Aliyev arasında protokol imzalandığı bildirilen açıklamada, enstitü ve şirket mühendislerinin ortak eğitimi için de program başlatıldığı ifade edildi. Plakaların Azerbaycan ordusunda kullanılmasının hedeflendiği belirtildi.

TÜRKİYE’DEN BAKÜ’YE TEKNOLOJİ TRANSFERİ

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Uzuntepe, inovatif tekstil ürünlerinin bir kısmını, kardeş ülke Azerbaycan ile yaptıkları protokol dahilinde teknoloji transferiyle Bakü'de üretmeye başladıklarını belirtti.

HEDEF TÜRK COĞRAFYASI

Hedeflerinin bu projeyi tüm Türk coğrafyasına yaymak olduğunu vurgulayan Uzuntepe, ortak teknolojiler geliştirme hedefiyle inovatif tekstil çalışmalarının bir kısmını da artık Azerbaycan'da yürüteceklerini kaydetti.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...