Tgrt Haber

KAAN projesi devleşiyor! Azerbaycan'dan sonra bir ülke daha kolları sıvadı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST
03 Ağustos 2023 14:26 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 14:34

Türkiye'nin tüm dünyada yankı uyandıran Milli Muharip Uçak KAAN projesine bir ülke daha talip oldu. Azerbaycan'ın resmi imzası sonrası Pakistan'ın da KAAN projesine ortak olması bekleniyor.

Milli Muharip Uçak KAAN, TUSAŞ yapımı ANKA-3​ SİHA ve yüksek hızlı hedef uçağı SÜPER ŞİMŞEK ile savaşların seyrini değiştirecek güçte geliyor. Yerli savaş uçağı hamleleri sonrası Türk savunma sanayisine ilgi gösteren dost ülkeler KAAN için kolları sıvadı.

PN MİLGEM Projesi kapsamında üretilen dördüncü ve son korvet olan Tariq, bugün Pakistan’ın Karaçi şehrinde denize indirildi. Savunmasanayist.com'un derlediği habere göre, törende bir konuşma gerçekleştiren Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Milli Muharip Uçak Programı hakkında önemli açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

KAAN savaş uçağına bir ülke daha talip oldu.

PAKİSTAN SESLERİ

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Pakistan'ın Türkiye'nin Milli Muharip Uçak Programı'na katılım sürecine yönelik adımlar attığını ifade etti.

Tüfekçi tarafından yapılan açıklamada, “Çok yakında bu ay içinde Pakistan’ı Milli Muharip Uçağımıza (KAAN) resmen dahil etmek için Pakistanlı mevkidaşlarımızla bir araya geleceğiz. Şu anda 200 yetkili, zaten geliştirme programında yer alıyor” ifadelerine yer verildi.

AZERBAYCAN DA KATILMIŞTI

IDEF’23 marjında Azerbaycan, Milli Muharip Uçak Programı’na katılmaya karar vermiş ve bir iş birliği anlaşması imzalanmıştı. Programın ilk yurtdışı katılımcısı, böylelikle Azerbaycan oldu.

Öte yandan geçtiğimiz hafta IDEF’23 fuarında, TUSAŞ, Pakistan Aeronautical Complex Kamra ile Yapısal Parça Üretimi konusunda iş birliği sözleşmesi imzalamıştı.

Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...