Tgrt Haber

Kamu görevlilerini ilgilendiriyor: AYM'den dikkat çeken ikramiye kararı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Ocak 2024 22:39 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 22:40
Kamu görevlilerini ilgilendiriyor: AYM'den dikkat çeken ikramiye kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmeleri için belirlenen yüzde 2'lik sendika üyelik barajını iptal etti. 

Anayasa Mahkemesi​, bugün gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısında, 7429 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı maddelerine yönelik iptal başvurularını değerlendirdi.

Mahkeme, Kanunun 11. maddesi kapsamında, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin değiştirilen ek 4. maddesinde bulunan "yüzde 2" ifadesini iptal etme kararı aldı. 

ANAYASA'YA AYKIRI 

Karara göre, kamu görevlilerine, toplam kamu görevlisi sayısının en az yüzde 2'sini üye olarak kaydeden sendikalara üye olma koşuluyla toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesini öngören düzenleme Anayasa'ya aykırı olduğuna hükmedildi. 

Yüksek Mahkemenin iptal kararının gerekçesi daha sonra yazılacak. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...