Tgrt Haber

Son dakika! Kamu işçi zammı oranı 2023 yılı için açıklandı

Editör: Burak Kaya / Kaynak: TGRT Haber
09 May 2023 13:02 - Güncelleme : 09 May 2023 13:13
Son dakika! Kamu işçi zammı oranı 2023 yılı için açıklandı

Kamu işçi zammına ilişkin 9 Mayıs 2023 tarihi bugün itibarıyla zam oranı netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında toplu iş sözleşmesiyle kamu işçi zam oranı ne kadar? sorusunun yanıtı olacak paylaşımı gerçekleştirdi.

Kamu işçi zammı konusunda yüz binlerce işçiyi doğrudan ilgilendiren haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ tarafından yapılan paylaşımda kamu işçi maaşları ne kadar oldu? sorusu da yanıt bulmuş oldu. Son olarak geçtiğimiz hafta Bakan Vedat Bilgin'in başkanlığında toplantı yapılmış ve Hak-İş​ ile Türk-İş'ten açıklamalar gelmişti. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'daydı ve kafalardaki soru da cevap bulmuş oldu.

2023 KAMU İŞÇİ ZAM​ ORANI BELLİ OLDU

Kamu işçi zammı 2023 yılına ilişkin detaylar Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ardından netleşti. Peki gelen son dakika haberine göre yüzde kaç zam yapıldı, kamu işçi maaşları ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün imzalanacak olan protokolle refah payı da dahil olmak üzere ücretlerde yüzde 45 oranında zam yapıldığını kaydetti. En düşük kamu işçi maaşı ise 15 bin TL oldu. 

Erdoğan konuya ilişkin paylaşımında, "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretler için yüzde 45 oranında zam gerçekleştiriyoruz. Böylece en düşük kamu işçisi​ ücreti de 15 bin TL'ye çıkmış oluyor." dedi.

Son dakika! Kamu işçi zammı oranı 2023 yılı için açıklandı

OLAYIN GEÇMİŞİ...

Hükümet tarafından kamu işçileri için yapılan son teklifin 12 bin TL'lik taban ücret ve ilk 6 ay için yüzde 40 oranında zam olduğu kaydedilmişti.

Türk-İş Başkanı Atalay, hükümetin vermiş olduğu teklife dair yaptığı paylaşımda, "Bu önemli ve küçümsenmeyecek bir gelişme. Kamu koordinasoyon kuruluna danışacağız. Taban ücretin 11 bin 500 TL'den 12 bin TL'ye çıkartılması iyi ancak bunun daha da yukarıya çekilmesi gerek. Yüzdelik artışın 30'dan 40 düzeyine çıkartılması güzel ancak bizler için yeterli değil." şeklinde konuşmuştu.

Hükümet tarafından işçilere verilen ilk teklif ilk 6 ay için yüzde 30'luk zamla 11 bin 500 TL taban aylık olmuştu. İşçi kesiminin talebi yüzde 45 zam ila 15 bin TL'lik taban ücretti. Nihayetinde yapılacak olan zamla beraber taban ücretler de bugün yapılan toplantıların ardından netleşmiş oldu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...