Tgrt Haber

Kamu işçisine 1.000 lira sürprizinde dikkat çeken detay... SGK uzmanı açıkladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
09 May 2023 13:01 - Güncelleme : 09 May 2023 13:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 700 bin kamu işçisine yüzde 45 oranında zam yapıldığını açıkladı. Böylelikle en düşük kamu işçisi maaşı 15 bin TL oldu. TGRT Haber'de taban ücreti 13 ila 14 bin lira olmasını beklediklerini belirten sosyal güvenlik uzmanı Kaya, “Bin lirası sürpriz oldu. Kamu işçilerine depremdeki çabalarının bir karşılığı olarak 1.000 lira fazla verildiği kanaatindeyim” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, binlerce kamu işçisinin maaşını ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin ardından zam​ oranını açıkladı. Türk-İş ve Hak-İş'in ortak talebi aylık brüt taban ücretin 15 bin lira olması yönündeyken hükümet son olarak 12 bin lira taban ücret teklif etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 700 bin kamu işçisinin refah payı dahil alacağı zammı yüzde 45 olarak açıkladı. Böylelikle en düşük kamu işçisi​ maaşı 15 bin TL oldu. TGRT Haber'de taban ücreti 13 ila 14 bin lira olmasını beklediklerinin altını çizen sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya, “Bin lirası sürpriz oldu. Kamu işçilerine depremdeki çabalarının bir karşılığı olarak 1.000 lira fazla verildiği kanaatindeyim. Erdoğan da konuşmasının başlandıcında buna” dedi. 

 "FEDAKAR ÇALIŞMALARI KARŞILIKSIZ KALMADI" 

 Özgür Kaya, kamu işçilerine yapılan yüzde 45 olarak yapılan zamla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: Taban ücret 15 bin lira oldu. Biz taban ücretini 13-14 bin lira arasında öngörmüştük. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketine dikkat çekti. Depremde arama kurtarma çalışmalarında ve sonrasındaki süreçte kara yollarında, ormanda, devlet demir işlerinde çalışan işçiler bu bölgede bir gayret sarf etti. Bin liralık fark bu duygusal yaklaşımdan geldi. Yüzde 45’lik bir zam oldu. Yan haklar olarak adlandırılan yakacak, çocuk, giyim yardımlarında iyileştirmeler olacak.” 

MEMURLARA YÜZDE 30’A KADAR ZAM 

Temmuz’da asgari ücretli, memur ve memur emeklisine yapılacak zamlara değinen Kaya, “Memurlar, asgari ücretliye yüzde 25-30 arasında bir rakam oranında zam olabilir” dedi. Kaya, fiyat istikrarının sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çekti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...