Tgrt Haber

Son dakika! Testler tamam, Karadeniz gazı için müjde verildi: Mayıs ayında evlerde

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Nisan 2023 14:30 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 16:02
Son dakika! Testler tamam, Karadeniz gazı için müjde verildi: Mayıs ayında evlerde

Son dakika haberi: TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, tüm testlerin tamamlandığını ve mayıs ayı başında Karadeniz gazının tamamen sisteme verileceğinin müjdesini verdi.

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, mayıs ayı başında tamamen gaz sisteme verilmeye başlanacağını duyurdu. Bilgin, 2028 yılında 60 milyon metreküpe ulaşılacağını söyledi. Bilgin, "Karadeniz gazı devreye alındığında ilk fazda ülke ihtiyacın yüzde 15'ini karşılayacak. Gaz ilk devreye girdiğinde yaklaşık bir yılda kendi yatırım giderlerini karşılayacak" açıklamasında bulundu.

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILIYOR"

Tesiste, Karadeniz gazının devreye alınmaya hazır hale gelmesiyle birlikte güvenlik tedbirlerinin de artırıldığını kaydeden Bilgin, "Bu geceden itibaren güvenlik uygulamalarımız en üst düzeyde başlayacak" dedi.

20 NİSAN'DA KARAYA ÇIKACAK

Fatih Sondaj Gemisi'nin tespit ettiği doğal gaz 20 Nisan'da karaya çıkacak. Mayıs ayında hanelere ulaşacak gaz için düzenlenecek törende Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yapacak.

ERDOĞAN: YENİ MÜJDELER VERECEĞİM

Bugün cuma namazı çıkışı Karadeniz gazıyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, Karadeniz'deki doğal gazın karaya çıkarılma töreninin arefe günü olacağını ve törende de bazı yeni müjdeler vereceğini duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman14 Nisan 2023 15:15

Hala zillet ittifakına oy vermeyi düşünüyor musunuz?!!!.

Neriman14 Nisan 2023 14:47

Mayisin basinda'mi?... Sonunda'mi. Niye Mayista?

Sonraki Haber Yükleniyor...