Tgrt Haber

Karadeniz gazının fiyatına ilişkin sevindirici haber! Bakan Dönmez tarih verdi: Müjdeyi Erdoğan açıklayacak

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
11 Nisan 2023 14:07 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 14:31

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazına ve fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez bayram öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjde vereceğini belirterek gazın Mayıs'ta evlerimize gireceğini ve fiyat tarifesi makul seviyede olacağını söyledi.

Enerji​ ve Tabii Kaynaklar Bakanı​ Fatih Dönmez, AK Parti 2023 seçim beyannamesi buluşmasında TGRT Haber’de Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan’ın sorularını cevapladı. Karadeniz gazına ilişkin açıklamalarda bulunan Dönmez, vatandaşın merak ettiği fiyat konusuna açıklık getirdi. Bakan Dönmez, Erdoğan’ın müjde verip fiyat indirimini açıklayacağını belirtti.

Küresel çapta oluşan petrol ve doğalgaz fiyatlarında gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Bakan Dönmez şu açıklamaları yaptı:

Eskişehir’e hizmet bizim için şereftir diyerek yola çıktık. Eskişehir’de diğer seçimlerde olduğu gibi sandıktan birinci çıkacağımıza inanıyorum.  Son derece yetenekli arkadaşlarımız aday oldular. Yunus Emre’nin diyarında tıpkı Yunus gibi bizde gönül seferberliği başlatacağız.

Özellikle pandemiden sonra Rusya-Ukrayna arasında patlayan savaş hiç kimsenin beklemediği neticelere yol açtı. Ambargolar başladı. Petrole ve doğal gaza herkesin ihtiyacı var. Dünyada on büyük rezervin üçüne ambargo uygularsanız İran, Venezuela, Rusya; doğal olarak mala erişimde sıkıntılarınız olur, fiyatlar artar. Biz hem doğal gazda hem de petrolde örneğini bire bir yaşadık. Yine de vatandaşımıza en alt seviyede yansıtacak tepkileri aldı. Geçtiğimiz yıl sırf doğal gazda özellikle hane halkına ve küçük işletmelere uygulanan sübvansiyon miktarı 220 milyara ulaşmış. Eğer vatandaşımıza olduğu gibi yansıtsaydık fiyatlar 4 katına çıkacaktı. Tedbirler zamanında alındı.

FİYATLAR NASIL OLACAK?

20 Nisan’da gazı karaya çıkarıyoruz. Mayıs ayında evlerimizde kullanılır hale gelecek. Yerli gazın maliyeti ithal ettiğimiz gaza göre ekonomik. Cumhurbaşkanımızın hem devletimiz hem milletimiz kazanacak sözünü inşallah 20 Nisan’da somutlaşacak. 20 Nisan’da Cumhurbaşkanımız bir müjde daha açıklayacak. Fiyatlar vatandaşın cebine makul seviyelerde yansıyacak. Cumhurbaşkanımız fiyatlarla ilgili detayları açıklayacak, indirim olacak.

PETROL AÇIKLAMASI

''Yeni keşifler var mı? Türkiye’nin kaç yıllık ihtiyacını karşılayacak?'' sorusuna cevap veren Bakan Dönmez şunları söyledi:  

Yaptığımız keşiflerle bu rakam 710 milyar metre küpe kadar çıkmıştı. Keşif çalışmalarımız devam ediyor. Hem Orta hem Doğu Karadeniz’de faaliyetler devam ediyor. Sismik çalışmalar yapılıyor. Ümitler var. Doğu Akdeniz’de 10 civarında sondaj yapıldı. Çok keşif yakalayamadık. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram öncesi bayram hediyesi verecek, fiyatlar o zaman açıklanacak.

Son 5 yıldı petroller 45 bin varilden 65 bin varile çıkardık üretimi. Özel sektörde de 15 bine kadar geliyor. Bu yıl hedefimiz günlük 100 bin verile çıkmak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...