Tgrt Haber

KDV yüzde 20’ye çıkarıldı! Artış kararı Resmi Gazete’de

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Temmuz 2023 06:02 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 06:11
KDV yüzde 20’ye çıkarıldı! Artış kararı Resmi Gazete’de

Son dakika haberi: Devlet bütçesinde önemli rol tutan Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkarılmasına yönelik karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Peş peşe gelen zam ve vergi​ haberlerine bir yenisi daha eklendi. Yurt dışından getirilen telefonların harcının artırılmasının yanı sıra KDV​ oranlarından artış Resmi Gazete’de yayınlandı. İhlas Haber Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre Katma Değer Vergisi’ne artış yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KDV ARTIK YÜZDE 20

Söz konusu karar Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karar'ın (a) bendinde kapsamı belirtilen mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18'lik KDV, yüzde 20 çıkarıldı. (B) bendinde kapsamı belirtilen mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8'lik KDV ise yüzde 10 olarak yeniden belirlendi.

KDV, devlet bütçesinde önemli bir yer tutuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2022 Aralık Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri Raporu’na göre bütçe gelirlerinin yaklaşık üçte biri KDV’den oluşuyor. Bu bütçedeki en büyük kalem. KDV’den sonraki en önemli iki gelir kaynağını ise özel tüketim vergisi ve gelir vergisi oluşturuyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...