Tgrt Haber

Maaşlar düşük kaldı! Kıdemli emekliler intibak bekliyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
20 Eylül 2022 07:05 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 07:15
Maaşlar düşük kaldı! Kıdemli emekliler intibak bekliyor

2000 yılı sonrası emekli olanların maaşları bir hayli düşük. İntibak Kanunu ile aylıkların yükselmesi beklenirken ek ödemenin de yüzde 10’a çıkarılması talep ediliyor.

2000 yılı öncesi ve sonrasındaki maaşlardaki fark arttı. Türkiye Emekliler Derneği​ Başkanı Kazım Ergün de yaşanan bu durumu Türkiye gazetesine anlatarak intibak yasası için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. 2000 yılı öncesi emekli olanlar için intibak yasası 2012 yılında çıkarıldığını hatırlatan Ergün 2013’ten itibaren de hizmetine gün sayısına, ödediği prime göre bu emeklilerin ödemelerinin yapıldığını söyledi. 10 yıldır 2000 yılı sonrasında emekli olanlar için intibak yasasının çıkması için yoğun çaba harcadıklarını söyleyen Ergün, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıdıklarını anca ‘Türkiye’nin iç meselesidir. Bizi ilgilendirmez’ cevabı aldıklarını söyledi.

İNTİBAK YASASI ÇIKMALI

Bu cevap sonrası Anayasa Mahkemesi’nin kapısını çaldıklarını ancak onların da ‘Bu konu Meclis’in konusudur, kanun çıkması gerekir’ dediğini ifade eden Ergün, “2000 yılı sonrasında emekli olanlar için intibak yasası çıkmalı ve hak kaybına uğrayanlar da bu haktan yararlanmalı. Emekliler intibaktan yararlandığında önemli bir katkı alacaklar ve mevcut emekli maaşları​ yükselecek” dedi.

PROMOSYON DÜŞÜK

Emeklilere ‘ek ödeme’nin artırılmasını isteyen Ergün, “Bir ürün alıyoruz yüzde 8, başka bir ürün alıyoruz yüzde 18 KDV ödüyoruz. Yüzde 4 ek ödeme önemini yitirdi. Ek ödeme miktarı yüzde 10’a çıkarılmalı” dedi. Devlet bankalarının ödediği promosyonların da düşük kaldığını ifade eden Ergün, “Özel bankalar promosyon ödemelerini, 3 yıllığına 8 bin liraya kadar çıkardı. Devlet bankaları özel bankalara ayak uydurmalı” diye konuştu

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
2000 den sonra intbibak yasası seçime kadar acilen çıkmalı bu adaletsizlik giderilmeli 23 Ekim 2022 12:39

2000 den sonra emekli olanlar büyük haksızlık yaşıyor intibak hemen geçmeli seçime kadar büyük adaletsizlik var

Bu intibak yasası neden kimse ilgilenmiyor bu haksız hukuksuzu adeletlsizligi neden giderilmiyor bu kadar insanin mobali neden giderilmiyor 13 Ekim 2022 10:49

Bu ülkede ne zaman hak hukuk adelet yerini bulacak neden bu insanların hakkı verilmiyor yılardır intibak yasası çıkar diye insanları kamdirmaktan başka bir işe yaramadığını görüyoruz egerki bizi yüneten insanlar da ine ucu kadar vijdan adelet hak hukuk varsa bu yasayı bir an önce yürürlüğe koyar geçirir bu insanların mobalinde kurutulurlar

Özlem 8 Ekim 2022 10:49

2000 yılı sonrası emeklilere yapılan büyük haksızlık neden giderilmiyor? İntibak yasası gündemde bile değil. Yıllardır olmalı, olacak haberleri dışında bir gelişme yok. Sesimizi duyan yok mu?

Sonraki Haber Yükleniyor...