Tgrt Haber

Kilogram fiyatı belli olan Medetli kavunu üreticinin yüzünü güldürdü!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Ağustos 2023 11:05 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 11:16
Kilogram fiyatı belli olan Medetli kavunu üreticinin yüzünü güldürdü!

Kavun üreticisinin yüzü bu yıl gülüyor. Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Medetli köyünde üretilen kavunlar bu yıl adeta yok satıyor.

Yaz aylarında sevilerek tüketilen kavun​ birçok yerde doğal olarak yetiştiriliyor. Sakarya Nehri​'nin geçtiği vadide hasadına başlanan Medetli kavunu, İstanbul başta olmak üzere Eskişehir, Bursa, Sakarya gibi çevre illere pazarlanıyor. Köydeki 50 dönüm arazisinde "Konak" çeşidi kavun üretimi yapılırken, bu yıl kavunlar yok satıyor.

Medetli kavunu bu yıl yok satıyor!

KİLOSU 10-13 LİRA

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, bu yıl üreticinin yüzünün güldüğünü anlatarak, "Şu an toptan kilosu 10 ile 13 lira arasında satılıyor. Bu yıl çiftçilerimizin ürünleri çok iyi fiyatlarla alıcı bulmaya devam ediyor. Bölgemizde çok tercih edilen Osmaneli kavunu çiftçimizin beklentilerinin üzerinde fiyatlarla alıcı buluyor. Çiftçilerimiz bu yıl tüm ürünlerde çok iyi fiyatlarla satışları gerçekleştiriyor. Kısaca çiftçimizin yüzü gülüyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...