Tgrt Haber

Kira artış oranı ne kadar oldu? Kira zam oranı hesaplama! Eylül ayı kira artış oranları!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
05 Eylül 2022 11:46 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 14:00
Kira zam oranları ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, yıllık bazda yüzde 80,2 olan enflasyon sonrası vatandaşlar, kira artış oranı 2022! Eylül 2022 kira artış oranı! Kira artış oranı ne kadar oldu? Kira hesaplama! Kira artış oranı hesaplama! konularını araştırmaya başladı.

Kira zam oranları ne kadar oldu?

Enflasyonun açıklanmasıyla beraber vatandaşlar kiralarında yaşanacak zam oranını araştırmaya başladı. Eylül ayında kira​ sözleşmesi yenileyecek olan ev sahibi ve kiracılar için yapılan düzenlemeden önce 12 aylık enflasyon​ oranına göre belli oluyordu. Ancak yeni sistemle beraber kira zam oranları değişti. Peki, Eylül ayı kira artışı! Kira zam oranı! Kira artış oranı 2022! 

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

TÜİK verilerine göre; TÜFE​ aylık bazda yüzde 1,46 arttı, yıllık enflasyon yüzde 79,60'tan yüzde 80,21'e yükseldi. TÜİK'in yayımladığı verilere göre; fiyatlardaki artış Ağustos'ta da devam etti. 

Kira artış oranı ne kadar oldu? Kira zam oranı hesaplama! Eylül ayı kira artış oranları!

KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

2022 Ağustos ayına göre 12 aylık enflasyon ortalaması yüzde 54,69 olarak belirtildi. Borçlar Kanunu'na eklenen geçici maddeyle birlikte 12 aylık enflasyon oranının yüzde 25'in üzerinde olması halinde kira zammı yüzde 25'te sınırlandırıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuyla ilgili,  "1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu’nda Borçlar Kanunu’na eklenecek. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde Artış yapılabilme imkanı getiriliyor" dedi.

Kira artış oranı ne kadar oldu? Kira zam oranı hesaplama! Eylül ayı kira artış oranları!

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...