Tgrt Haber

Kira beyanında son gün 5 Nisan! Ödemeyene ceza ve yaptırımlar uygulanacak

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthaber.com.tr
04 Nisan 2024 16:48 - Güncelleme : 04 Nisan 2024 23:46
Kira beyanında son gün 5 Nisan! Ödemeyene ceza ve yaptırımlar uygulanacak

Kira geliri elde edenler için beyanname verme süresinde sona gelindi. Mükellefler, kira gelir vergisi beyannamelerini yarın akşam mesai bitimine kadar vererek ödemelerini yapabilecek.

2023 yılında kira geliri​ elde edenler için beyanname verme döneminde sona gelindi. 1 Nisan'da sona erecek olan beyanname verme tarihi geçtiğimiz günlerde 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatılmıştı. O tarih geldi çattı.

VERGİ ÖDEMESİ İKİ TAKSİTTE YAPILABİLİYOR

Kira geliri elde edenler için iki taksitte ödeme imkanı söz konusu Kira gelir vergisi mart ve temmuzda olmak üzere 2 eşit taksitte ödenebilecek.

Kira beyanında son gün 5 Nisan! Ödemeyene ceza ve yaptırımlar uygulanacak - 1. Resim

KONUT KİRASI GELİRİNDE MUAFİYET 21 BİN LİRA

2023 yılı için Yıllık konut kira geliri 21 bin liradan az olanlar vergiden muaf olacak. İş yeri kira geliri 150 bin liranın altında olan mükellefler de aynı şekilde vergi ödemeyecek.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Vergiler; internette gelir idaresi başkanlığının internet sitesi üzerinden, vergi dairesinden, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB mobil uygulaması üzerinden, PTT şubelerinden ve anlaşmalı bankaların şubelerinden ve anlaşmalı bankalardan ödenebilecek.

Kira beyanında son gün 5 Nisan! Ödemeyene ceza ve yaptırımlar uygulanacak - 2. Resim

BAKAN ŞİMŞEK MÜKELLEFLERİ UYARDI

Hazine ve maliye bakanı Mehmet Şimşek​ mükelleflere sosyal medyadan hatırlatma yapmıştı. Bakan Şimşek, beyanname konusunda son tarihin 5 Nisan olduğunu hatırlatarak, mükelleflere beyannamelerini vermedikleri için herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...