Tgrt Haber

Kiracılara kötü haberi Bakan Nebati verdi! Yüzde 25’lik kira artış sınırlaması o tarihte sona eriyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Ocak 2023 06:41 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 06:53

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati fahiş kira artışları nedeniyle getirilen yüzde 25’lik sınırın sona ereceği tarihi açıkladı. Temmuz ayında sürecin sona ereceğini belirten Bakan Nebati, “Kiracılar ile ev sahipleri aralarında anlaşacak” dedi.

Koronavirüs​ pandemisi ve enflasyonun ardından kira​ ve ev​ fiyatları adeta uçuşa geçti. Temiz ve düzgün bir evi uygun fiyata bulmak adeta çileye dönerken ev sahiplerinin de bu dönemde fahiş fiyat​ istediği kiralar sonrası hükümet harekete geçti. Geçtiğimiz aylarda yapılan düzenleme ile birlikte kira artış oranına yüzde 25 sınır getirildi. Bu sınır ile birlikte kiracılar bir nebze nefes alırken ev sahipleri ile yaşanılan anlaşmazlığa hükümet ‘hakem’ rolü ile duruma el koydu.

YÜZDE 25 SINIR TEMMUZ AYINDA BİTİYOR

Söz konusu düzenlemenin daha önce de açıklandığı gibi ‘temmuz’ ayında biteceği ifade edilirken kiracıların bu sürecin uzatılacağı beklentisi ise suya düştü. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı programda gazetecilerin sorularını cevapladı. Geçen yıl kiracıları rahatlatmak için getirilen yüzde 25 sınırının tekrarlanmayacağını belirten Bakan Nebati, “Artık kiracılar ile ev sahipleri kendi aralarında anlaşacak” dedi.  

“KONUT SAHİPLİĞİ DAHA DA KOLAYLAŞACAK”

Bakan Nebati, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Olağanüstü dönemlerdeki şartlarla ilgili aldığınız kararları olağan dönemlerde yapmayacaksınız. Geçen yıl kiracılarımızı rahatlatmak için konutlarda yüzde 25'lik sınır getirmiştik, Temmuz ayında bitiyor. Ondan sonra serbest piyasa çerçevesinde kendi aralarında anlaşacaklar. Bu geçici bir süreçti, 1 yıllıktı. Burada konut fiyatlarındaki yükseklikten şikayetçi bulunan vatandaşların kira veriyormuş gibi ev sahibi olmasını sağlıyoruz. Buna ek olarak bankaların konut kullanımında ortaya koymuş olduğu sert duruşu bu kampanyalar dışında konut edinimi sağlayacak imkanları gevşeteceğiz. Önümüzdeki süreçte konut sahipliği daha da kolaylaşmış olacak."

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Eray şimşek23 Ocak 2023 15:10

En azından bi kanun getirin bu şekilde olmaz kiracıyla ev sahibi birbirlerine girer bi yasa bi kanun getirin zor birsey degil serbest piyasa ne geçirirsem o kar der bu şekilde yapılması ayıp her yıl kira artış oranı açıklansın ona göre gitsin

Sonraki Haber Yükleniyor...