Tgrt Haber

Kiralık evin fiyatını artırmanın 5 yolu

16 Haziran 2017 15:07
Kiralık evin fiyatını artırmanın 5 yolu

Kiralık ev arayanların tercihlerini belirleyen birçok kriter vardır. Lokasyondan fiyata; oda sayısından evin durumuna birçok kriter kiralık ev arayanların tercihlerini belirler. Ev sahipleri bu kriterleri dikkate alarak, konutlarını daha yüksek fiyata kiraya verebilirler.

Kiralık evin değerini artırmak için konutun özellikleri gözden geçirilmeli ve eksikler belirlenmelidir. Peki, evde hangi değişiklikler kira fiyatını yükseltir? Bunun için neler yapılmalı? İşte kira değerini artırmanın yolları…

1. Evin bakım ve onarımını yapın

Kiralık ev arayanların en çok dikkat ettiği kriterlerden biri de konutun temiz ve bakımlı olmasıdır. Çünkü taşınma sürecinde fazlasıyla masraf yapan kiracılar, ekstradan evin onarımı ve bakımı için bütçe ayırmayı tercih etmezler. Bu sebeple ya bakımsız evi tutmazlar ya da kira fiyatında indirim talep ederler. Evinizin kira değerini artırabilmek için bakım ve onarım yapılması gereken yerleri belirleyerek, hemen harekete geçmelisiniz.

2. Isı yalıtımını unutmayın

Evin ısı yalıtımının olması önemli bir kriterdir. Çünkü özellikle kış aylarında kiracılar yüksek ısınma masrafıyla karşılaşmak istemez. Isı yalıtımı olan bir evin ısınma giderleri daha düşük olacağından, tercih sebebi de olacaktır. Isı yalıtımı olan bir ev, kira fiyatı daha yüksek olsa da tercih edilir.  

3. Mutfak ve banyoya özen gösterin

Kiralık ev bakılırken konutta özellikle dikkat edilen iki bölüm vardır; mutfak ve banyo. Evinizin kira değerini yükseltmek istiyorsanız mutfak ve banyonun bakım ve onarımı konusunda özen göstermelisiniz. Mutfak ve banyo dolaplarını ve fayanslarını yenileyerek evinizin değerini artırabilirsiniz. Bu esnada evin tesisatını da elden geçirebilirsiniz.

4. Evi güvenli hâle getirin

Son yıllarda evde güvenlik konusunda bilinçlenme artmaya başladı. Bu sebeple kiralık ev arayanlar, yaşayacakların evin güvenli olmasına da dikkat ediyor. Kiralık evinizin deprem dayanıklılık raporu olması, yangın merdivenin bulunması kira değerini artıracaktır.

5. Evin karnesini kontrol edin

Kimse yeni taşındığı evde fatura borçlarıyla karşılaşmak istemez… Bu sebeple önceki kiracıdan birikmiş olan aidat, doğalgaz, su ya da elektrik gibi borçlar varsa bunların mutlaka ödenmesini sağlayan. Yeni kiracıya borçsuz bir ev sunun! 

Kaynak: Zingat.com

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...