Tgrt Haber

Kırtasiye malzemelerine Reklam Kurulu'ndan sıkı denetim!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Ağustos 2024 12:02 - Güncelleme : 30 Ağustos 2024 12:05
Kırtasiye malzemelerine Reklam Kurulu'ndan sıkı denetim!

Okulları açılmasına sayılı günler kala kırtasiye malzemesi fiyatlarına yönelik denetimler arttı. Reklam Kurulu, bu ürünlere yönelik denetimlerini sıkılaştırırken indirimli satış reklamları ve uygulamalar da mercek altında.

Reklam Kurulu​ kırtasiye malzemelerindeki fahiş fiyat artışlarını ve yanıltıcı reklamları mercek altına aldı. Bakanlığa bağlı ekipler 81 ilde denetimlerini sıklaştırdı. Haksız ticari uygulamalara neden olan yanıltıcı reklamlar da denetime takıldı.

ÜRÜNLERE LABORATUAR TESTİ

Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında, Bakanlık, kırtasiye ürünlerine ilişkin denetimlerde, kullanımı yasaklanmış kimyasalların yanı sıra çocukların fiziki olarak zarar görebileceği kısımlar akredite laboratuvar testleriyle inceleniyor.

Mevzuata uygun olmayan ürünlere için para cezası uygulanıyor. Ayrıca, piyasaya arzının yasaklanması, toplatılması, risk hakkında duyuru yapılması gibi tedbirler de söz konusu olabiliyor.

RİSKLİ ÜRÜNLER MERCEK ALTINDA 

Öte yandan Kimyasal açıdan ürünlerin içinde kanserojenik madde olup olmadığı denetleniyor. Aynı zamanda azot, ftalat formaldehit gibi uçucu bileşenler ve alerjenler bulunup bulunmadığına da bakılıyor. 

Ayrıca ambalaj kontrolüyle CE işaretine, içindekiler kısmının uygun olup olmadığına, ithalat ya da imalatçı bilgisinin yer alıp almadığına bakılarak, son kullanım tarihi gibi bilgiler inceleniyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...