Tgrt Haber

Kısa süre önce batan Silicon Valley cephesinde yeni gelişme! HSBC satın alıyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
13 Mart 2023 10:30 - Güncelleme : 13 Mart 2023 13:40
Kısa süre önce batan Silicon Valley cephesinde yeni gelişme! HSBC satın alıyor

ABD’nin en önemli bankalarından biri olan Silicon Valley’in ve Signature Bank’ın iflas bayrağını çekmesinin ardından 2008 krizi geri mi dönüyor? sorusu akıllara geldi. Dünya finans sektöründe hareketlenmeye neden olan bir habere göre HSBC, Silicon Valley Bank'ın (SVB) İngiltere varlıklarını satın alıyor.

Silicon Valley ve Signature Bank’ın batması finans piyasalarını hareketlendirirken HSBC​'nin SVB'nin İngiltere varlıklarını satın alacağı öğrenildi. 

HSCB SATIN ALIYOR

10 Mart itibariyle SVB İngiltere'nin borcunun 5,5 milyar sterlin, mevduatlarının yaklaşık 6,7 milyar sterlin civarında olduğu ifade edildi. Skynews’te yer alan bir habere göre, Merkezi Londra'da bulunan ve dünyanın en büyük bankacılık ve finans hizmetleri kuruluşlarından biri olan HSBC Grubu SVB'nin İngiltere varlıklarını satın alıyor.

VERGİ MÜKELLEFLERİNDE PARA ÇIKMAYACAK

İngiltere Merkez Bankası'ndan yapılan ayrı bir açıklamada SVB İngiltere'nin HSBC'ye satılma işleminin banka tarafından kolaylaştırıldığı belirtildi. İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt da SVB UK müşterilerinin mevduatlarının korunacağını ve vergi mükelleflerinden bir para çıkmadığını belirtti.

 

Kaynak: Bloomberg HT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...